Lütfen bekleyin..



BELEDİYEDEN ÜÇLÜ PROTOKOL İLE EVDE BAKIM HİZMETLERİ

28 Eylül 2018, 22:50 - Okunma: 1338

Batman Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı arasında ‘Evde Sağlık Hastaları İle El Ele Projesi’ adı altında üçlü protokol imzalandı.28 Eylül 2018 Cuma günü saat 10.30’da Belediye Meclis Salonu’nda, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’un da katılımıyla düzenlenen toplantıda proje protokolü imzalandı.

Proje ile Batman Belediyesi, tespit edilen 100 hastanın ev ile hastane arasındaki transferinin yanı sıra hastaların kişisel bakımları için destek sağlayacak.

Projenin süreklilik arz edeceğini kaydeden Başkan Vekili Aksoy, projede; yaşlı hastaların hasta yatağının temini, öz bakımlarının yapılması, evlerinin temizlikleri, sosyo-ekonomik durumu düşük hastalara aşevi hizmetinin verilmesi, hastaların yaşam alanlarının sıhhi ve fiziki şartlarını uygun hale getirilmesi gibi hizmetlerin yer aldığını söyledi.

Projede, Belediye Başkanlığı adına görevlendirilecek bir sosyolog, koordinatör yardımcısı olarak görev yapacak. İhtiyaç sahibi hastaların kişisel bakım ve hijyeni, hastaların ikamet etiği yaşam alanlarının temizlik ve hijyeninin yanı sıra evde sağlık, bakım ve destek hizmetlerinin yeterliliği de yine Belediyemiz tarafından koordine edilecek. |

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Kolajen, vücutta bulunan temel bir proteindir ve cilt, eklemler, kemikler, ..
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Evde Sağlık Birimi'ne yakınları tar..
Batman Belediyesi, çocukların gelişimlerine pozitif etki sağlamak amacıyla ..
Ak Parti Milletvekili adayı Fırat Tunç, Kozluk lokali ziyaretinde partilile..
Dünya Hastanesi Dahiliye bölümünden Uzm. Dr. Ahmet NAS şeker ve tansiyon ha..
Batman Eğitim Araştırma Hastanesine atanan yenidoğan uzmanı hasta kabulüne ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=