Lütfen bekleyin..



‘’BIRAKMA BENİ’’ BATMAN’DA VİZYONA GİRDİ

28 Eylül 2018, 22:46 - Okunma: 1640

Cannes ödüllü Bosnalı yönetmen Aida Begic’in, Türkiye'de yaşayan Suriyeli yetim çocukların gerçek yaşam hikâyesini beyazperdeye taşıdığı Bırakma Beni filmi,21 Eylül’de vizyona girdi.2019 Akademi Ödülleri’nde Oscar adayı olan film 21 Eylül tarihinde Batman park AVM sinemalarında izleyiciyle buluştu.

Yapımcılığını Beşir Derneğinin üstlendiği, TÜMSİAD’ın desteklediği, Cannes ödüllü Bosnalı yönetmen Aida Begic’in merakla beklenen filmi Bırakma Beni, vizyona girdi. Katıldığı ulusal ve uluslararası film festivallerinde izleyicinin takdirini kazanan Bırakma Beni filmi bu kez Türkçe dublajla Türk seyircisinin karşısına çıktı. Kurgu ile gerçeğin, bireysellik ile toplumsallığın uyumunu içerisinde harmanlayan film, trajedinin yanında mizahın da imkânlarını kullanarak, son ana kadar sıkılmadan izlenecek bir gerçeklik sunuyor.

Senaryosu gerçek bir hikâyeye dayanan filmin oyunculuğunu ise yine hikâyenin gerçek kahramanları üstleniyor. İç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan yetim çocukların oynadığı ‘Bırakma Beni’ filmi nihayet seyirciyle buluştu. Filmde oynayan Suriyeli çocuklar, ‘Bırakma Beni’ filmiyle 7’den 70’e bütün seyirciye savaşın ve göçün çocuklar üzerindeki etkisini göstermek, yetimlik meselesi için farkındalık yaratmak istiyor.

Büyük yapımlara imza atan Aida Begic, Bırakma Beni filmi ile ilgili şöyle konuştu: “Aslında bu film arkadaşlık, sevgi ve umut üzerine. Filmdeki çocuklar mülteci ve yetim. Tabii ki bir çocuğun kendini bulacağı en iyi şartlara sahip değiller. Ama burada göstermek istediğimiz portrede durum ne kadar zor da olsa her zaman mutlaka bir çıkış yolu vardır. İzleyicilerin kesinlikle izlemekten pişman olmayacağı bir film ortaya koyduğumuza inanıyorum."

Filmin Geliri Yetim Çocuklara...

Beşir Derneği'nin ‘Yetim Projesi’ kapsamında çekilen film için 2 yıl süren bir ön hazırlık çalışması yapıldı. 13 ülkeden gelen özel ekiplerle çekimleri gerçekleşen filmde 100’den fazla sanatçı ve teknik personel görev aldı. Savaş mağduru 350’den fazla yetim çocuğun motivasyonlarını artırmak, adaptasyonlarını hızlandırmak ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak amacıyla Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Akçakale’de gerçekleşen atölye çalışmaları ile başlayan proje, bir film projesi ile taçlandırıldı. Film İsa, Ahmed ve Mümtaz adlı üç yetimin hikayelerine odaklanırken başrol oyuncuları dahil filmde rol alan tüm çocuklar ise kamplardan seçildi. Filmden elde edilen gelir yetim çocuklara harcanacak.

Bırakma Beni ‘OSCAR’ Adayı

Birçok ulusal ve uluslararası film festivalinde büyük övgü ve alkış toplayan Bırakma Beni filmi, yetim kalan çocukların sesini tüm dünyaya duyurmayı hedefliyor. Antalya Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan ve Dubai Film Festivali, Kayseri Film Festivali, Edinburgh Film Festivali, Boğaziçi Film Festivali gibi ulusal ve uluslararası 8 festivalde yer alan Bırakma Beni, Bosna – Türkiye ortak yapımı bir film olarak Bosna Film Festivali’ne katılmış ve birçok övgü ile karşılanmıştı.

Gösterime girdiği her ülke ve festivalde izleyiciler tarafından yoğun bir ilgiyle takip edilen Bırakma Beni, 2019 Akademi Ödülleri’nde ise ‘En İyi Yabancı Film’ kategorisinde Bosna’nın Oscar adayı olarak gösterildi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canal..
Petrol City AVM’nin zemin katında kitap fuarı açıldı. 29 Ocak–28 Şubat tari..
Batman’ın sevilen ailelerinden TPAO emeklisi İlhan Bezek’in oğlu ve TPAO es..
Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği (KASK) tarafından bu yıl dördüncüsü yapıla..
Anadolu Vakfı’nın öğretmenlerin, değişen koşullar karşısında bilgi, beceri ..
5. Batman Kitap Fuarı kapsamında Yeşilçam’ın usta oyuncularından olan Hülya..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=