Lütfen bekleyin..



İHD’den yaşam hakkı talebi

24 Eylül 2018, 17:43 - Okunma: 775

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi, hasta mahpus Mehmet Selim Atlı için yaşam hakkı istedi. Basın açıklamasını okuyan Şube sekreteri Fahrettin Asutay “İnsan Hakları Derneği’nin 2008 yılında başlatmış olduğu hasta mahpusların sesi olma, kamuoyunu duyarlı kılma çabalarımızın üzerinden tam 10 yıl geçmiştir. Yüzlerce ağır hasta mahpus yaşamını yitirmiş, ailesi yanında son günlerini bile geçirememiştir.

Ancak her şeye rağmen mahpuslarla dayanışmamız ve onların sesi olma mücadelemiz devam edecek. Batmanlı Mehmet Selim Atlı İki tane beyin damarı tıkalı olan ve şah damarının %50 tıkalı olan hasta mahpus Atlı sık sık hafıza kaybı yaşamaktadır. Bir süreliğine Urfa- Mehmet Akif İnan Araştırma Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Atlı cezaevine geri gönderildi. Şu an Siverek T Tipi Kapalı Cezaevi koğuşunda hasta bir şekilde yeni bir beyin kanaması riskiyle karşı karşıya olan Atlı’nın ailesi ile görüşmesine dahi izin verilmemektedir. Avukatının bütün girişimleri de sonuçsuz kalınca aile bireyleri tarafından Cezaevi savcısı ile bir görüşme gerçekleştirilmiş. Yapılan görüşmede; “babanız siyasi suçtan dolayı hüküm giymiş bu yüzden görüşmenize izin verilmeyecektir”  şeklinde bir tavır ile karşı karşıya kalındığı ortaya çıkmıştır.” Denildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=