Lütfen bekleyin..



Ankara'da tam donanımlı özel psikiyatri hastanesi şifa dağıtıyor

20 Eylül 2018, 17:25 - Okunma: 9342

Tam donanımlı özel psikiyatri ve AMATEM hastanesi olarak Ankara'nın Kazan ilçesinde hizmet veren Özel Boylam Psikiyatri Hastanesi ve Alkol ve madde bağımlılıkları Merkezi (AMATEM) verdiği hizmetle bağımlılara ve psikiyatri hastalarına yönelik olumlu sonuç alan nadir özel sağlık kuruluşları arasında bulunuyor.

Boylam psikiyatri hastaneleri alkol ve madde bağımlılıkları tedavi merkezi (AMATEM) 40000 m2 açık, yaklaşık 12000 m2 kapalı alanda her bir binada en çok 40 oda bulunmak üzere yatay yerleşimli olarak ayrı ayrı binalarda yer alıyor.
AMATEM tek kişilik odalarda 76 yataklı bir tedavi merkezidir. 51 yataklı özel psikiyatri hastanesiyle aynı yerleşkede yer alan AMATEM psikiyatri Hastanesi ile birlikte yerleşkede yer alan hastanelerde toplam 125 psikiyatri yatağı bulunuyor.


TECRÜBELİ YÖNETİM KADROSU
Özel Boylam Psikiyatri Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Köroğlu, Psikiyatrist Doç. Dr. Murat GÜLSÜN ve Genel koordinatör Yönetim kurulu üyesi Gönenç Köroğlu hastalarla ve yakınlarıyla yakından ilgilenip ilgi ve alakalarını eksik etmiyorlar. 
Özel Boylam Psikiyatri Hastanesi Alkol ve madde bağımlılıkları Merkezi (AMATEM) ruhsal hastalıkların yanı sıra alkol ve diğer madde bağımlılıklarının tanı ve tedavisi konusunda uzmanlaşmış kadrosuyla toplam 125 yataklı özel bir hastanedir. Hastanede şizofreni, bipolar bozukluk ve diğer ruhsal bozukluklar, alkolizm ve diğer madde bağımlılıkları (Eroin, Esrar), internet ve kumar bağımlılığı, uyku bozuklukları, tedavi ediliyor. Hastane bünyesinde dalında uzmanlaşmış, Prof ve doçentlerin yanı sıra uzman psikolog ve Psikiyatri uzmanları görev yapıyor. 5 yıldızlı Otel konforunda hizmet yürüten Özel Boylam Psikiyatri ve AMATEM Hastanesi Doğayla iç içe, Şehir gürültüsünden uzak, nezih ve modern bir ortamda hizmet yürütüyor. Güleryüzlü ve cana yakın sağlık Personeli, hasta yakınlarıyla yakından ilgilenen Yönetim kadrosuda takdir ediliyor. Hastaları tedavi gören ve yattıkları süre içinde iyileşen Vatandaşlar hastaneden memnun bir şekilde ayrılarak hastane yönetim kadrosuna teşekkür ediyor. 


ÖZEL BOYLAM HASTANESİ ŞİFA DAĞITIYOR
Türkiye’den, Güneydoğudan çok sayıda Ruhsal ve madde bağımlılığı tedavisi ihtiyacı gören hastalar Özel Boylam Psikiyatri (AMATEM) Hastanesinde şifa bulup bağımlılıktan kurtuldu. Hastanede tedavi gören hasta ve hasta yakınlarının memnun bir şekilde ve şifa bulmuş şekilde ayrılmasıyla hastaneye olan ilgi her geçen gün artmaktadır. 

Hastanenin başlıca özelliği psikoterapi ağırlıklı bir yaklaşım içinde olmasıdır. Psikoterapi almaya hazır duruma gelen her hasta, yattığı sürece her gün, sertifikalı terapistler olan psikiyatrist ya da psikologlardan terapi almaktadır. Bireysel ve grup psikoterapilerinin yanında, gereken hastalara toplumsal beceri eğitimlerinin yanı sıra ilaç tedavisi (psikofarmakoterapi), elektrokonvülsif terapi (EKT), maddeden arındırma (detoksifikasyon) tedavisi, davranışçı etkinleştirme terapisi ve diğer davranışçı terapi yöntemleri uygulanmaktadır. Hastanenin kendi yayını olan çok sayıda psikiyatri ve bibliyoterapi kitabı bulunmaktadır. Terapi sürecinde, büyük ölçüde bu kitaplardan da yararlanılmaktadır.


5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA HASTANE
Özel Boylam Psikiyatri Hastanesi, psikiyatride uluslararası özel standartlar gereğine uygun olarak, hasta yatak katları en çok iki kat, bütün rehabilitasyon birimleri tek kat üzerine, yatay yerleşimli olarak özel inşa edilmiştir. Hasta başına 90 m2 kapalı, 500 m2 açık alanı ile dünya standartlarının da üzerinde, Türkiye’nin en büyük özel psikiyatri hastanesidir. 51 hasta yatağı, 2 yoğun bakım yatağı, 2 gözlem yatağı ve bir uyku laboratuvarı yatağı ile yedi gün, yirmi dört saat hizmet vermektedir. Eğitim, konferans ve sinema salonu, okuma odası ve kitaplığı, internet odası, spor odası, oyun odası ve elişi, resim ve uğraşı atölyesi bulunmaktadır. Ayrıca şömineli salonu ve kafeteryası, kış bahçesi, şelaleli sokağı, kapalı ve açık restoranları, akvaryumu, açık havada kafeterya köşkü, bay ve bayan kuaförü ve mescidin yanı sıra hastanenin çevresinde yürüme ve koşu parkurları ile ağaçlarla kaplı çok geniş bir bahçe bulunmaktadır. Bütün odalar ve genel ortamlar klimalıdır. Bütün ortamlarda ses geçirgenliği düşük, kırılmaz camlar kullanılmıştır. Bütün hastane, güvenlik kameralarıyla, bütün bir gün denetim altında tutulmaktadır.


HASTALARIN İYİLEŞMESİ İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ
Hastanede yedi gün, yirmi dört saat acil psikiyatri hizmeti verilmesinin yanı sıra yine yedi gün, yirmi dört saat, hastanenin kendi ambulansıyla, bir doktor ve sağlık görevlisi eşliğinde ambulans hizmeti verilmekte; acil durumlarda hastalar hastaneye ambulansla getirilmektedir.
Uluslararası özel standartlar gereğine uygun olarak, hasta yatak katları en çok iki kat, bütün rehabilitasyon birimleri tek kat üzerine, yatay yerleşimli bir psikiyatri hastanesi ve ruh sağlığı rehabilitasyon kompleksi…

,
SOSYAL VE KÜLTÜREL AKTİVİTELER
Köroğlu, hastaneye kabul edilecek hastaların terapi konusunda özel eğitim almış doktorlar tarafından muayene ve tedavi edildiğini belirterek ''hastalarımız oluşturduğumuz sosyal birimlerde spor ve oyun odalarını kullanabiliyor, el işi, resim ve uğraşı atölyesi ve sinema salonunda vakit geçirebiliyor, açık ve kapalı restoranlarında yemek yiyebiliyor, mescitten yararlanabiliyor'' dedi.
ERKEN TEDAVİ ÖNEMLİ
Hastanede depresyon, şizofreni, alzheimer ile internet, kumar, alkol ve madde bağımlısı hastaların tedavi edildiğini anlatan Köroğlu, yeme, uyku ve cinsel işlev bozukluklarının da hastanenin klinik uygulama alanlarında bulunduğunu bildirdi. Erken tedavinin önemini vurgulayan Köroğlu, psikiyatri hastanelerinde ortalama yatış süresinin 21 gün olduğu, madde bağımlılarında ise bu sürenin en az 28 gün en fazla 60 gün olduğu bilgisini verdi.
Köroğlu, yaklaşımlarının sadece ilaç tedavisiyle sınırlı olmadığının altını çizerek, bireysel ve grup terapisine oldukça önem verdiklerini, acil tedavi ve yumuşak odada izlenecek hastalara gerekli koşullarda toplumsal beceri eğitimlerinin de verildiğini söyledi.

 

Özel Boylam Psikiyatri (AMATEM) Hastanesi
Ankara-İstanbul Otoyolu (TEM) , Kahramankazan Kavşağı, Kahramankazan, 06980 Ankara
İletişim Tel: 0.312 812 00 12 – 13 – 14- 15
CEP İletişim: O 532 232 75 46
[email protected]

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Hüseyin kandemir
1621 gün önce
parayı yatır Gönenç Köroğlu tamam
Hasan Hüseyin kandemir
1621 gün önce
maaşımı yatır Gönenç Köroğlu 7 aydır bir maaşı yatıramayan boylam hastanesi
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Kolajen, vücutta bulunan temel bir proteindir ve cilt, eklemler, kemikler, ..
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Evde Sağlık Birimi'ne yakınları tar..
Batman Belediyesi, çocukların gelişimlerine pozitif etki sağlamak amacıyla ..
Ak Parti Milletvekili adayı Fırat Tunç, Kozluk lokali ziyaretinde partilile..
Dünya Hastanesi Dahiliye bölümünden Uzm. Dr. Ahmet NAS şeker ve tansiyon ha..
Batman Eğitim Araştırma Hastanesine atanan yenidoğan uzmanı hasta kabulüne ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=