Lütfen bekleyin..



ASRİAD sorunları Ankara’ya taşıdı

16 Eylül 2018, 15:09 - Okunma: 791

AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ve Batman’ın tanınmış işadamlarından ASRİAD Şube Başkanı Nihat İpekyüz, Ticaret Bakanı yardımcısı Fatih Metin’i ziyaret etti. Batman iş dünyası, sanayisi ve ekonomisi ile ilgili bilgilendirmenin yapıldığı ziyarette konuşan Ticaret bakanı yardımcısı Fatih Metin,

Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu ve ekonomisinin sağlam temellere dayandığını, bankacılık sektörünün güçlü olduğunu, dışardan ve hedef alınarak yapılan kur saldırısının bu sayede etkisinin azaldığını belirtti. Üreticiden hammadde esirgeyen stokçuların izinde olduklarını ve sermaye istismarı yapan karaborsacıları büyük cezalar beklediğini ifade eden Metin, Türkiye’nin üreterek büyüme hedefinde bir sapma olmadığını ifade etti.
BATMAN’IN SORUNLARINI SUNDULAR
Görüşmede söz alan Ak Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin ise, ülkemizin finans terörü ve ekonomik saldırı sonunda kenetlenerek daha da güçleneceğini ve bu kur savaşından zaferle çıkacağına inançlarının tam olduğunu söyledi. Kabullerinden ötürü bakan yardımcısına teşekkür eden Asriad Şube Başkanı Nihat İpekyüz de, Batman sanayicisinin ve esnafının sorunları hakkında bir sunum yaptı. Şehrin ekonomisinin üretim endeksli kalıcı yatırımların teşvik edilerek güçlendirilebileceğini, işsizliğin minimize edilmesi için bunun şart olduğunu ifade etti. Kriz tabirini kullanmanın doğru olmadığını söyleyen İpekyüz, kur atağı ve kur baskısının dolar dışı ortak bir para birimi doğuracağını ve bunun dünya için vazgeçilmez bir yol olduğunu ifade etti.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=