Lütfen bekleyin..



Batman’da kadınların %63’ü gece yalnız dolaşamıyor

12 Eylül 2018, 06:09 - Okunma: 801

Reel Araştırma ve Danışmanlık Şirketi Batman için çalışmalarına devam ediyor. Batman’da yaşayan kadınların sorunların belirlenmesi, istek ve beklentilerinin tespit edilmesi, umut ve mutluluk düzeyinin belirlenmesi, toplumda kadın algısının ve kadın profilinin nasıl olduğunun ortaya çıkarılması gereklidir.

Reel Araştırma şirketi verilerine göre Batman’da yaşayan kadınların %27,4’ünün mahalle baskısına maruz kaldığını, bundan dolayı hayat tarzında kısıtlamalar yaptığını ve %63,1’i ise gece yalnız başına yürümekten ya da tenha bir yerde yürüdüğünde ve kadınların %55,9’u da toplu taşıma araçlarında sözlü ya da fiziksel tacize uğrayacağını düşündüğünden kendini güvende hissetmiyor. Bu araştırma verilerinin elde edilmesinde bilimsel yol ve yöntemler kullanılmıştır. Verilerin oransal olarak analiz edilip gerekli kurumlara sunmak için hazır hale getirilmiştir. Elde ettiğimiz verilere göre, kadınların çoğu dış çevreye karşı bir güvensizlik yaşadığını görmekteyiz.” Denildi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=