Lütfen bekleyin..



artan gıda fiyatları vatandaşı zorluyor

10 Eylül 2018, 17:32 - Okunma: 924

Dolarda yaşanan dalgalanmayla birlikte iğneden ipliğe zammın yapıldığı Gıda sektöründe Fahiş fiyatlar kafaları karıştırıyor. İthal ürün olmamasına ve Dolardan etkilenmemesine rağmen önce Salça ve Yağ, Su ve diğer ürünlere yapılan fahiş zamlara yenileri eklenmek isteniyor.

Buğday’ın ithal olmamasına ve artan dolar kurunu bahane eden Un Fabrikalarının fiyatları %50 oranında artırması Fırıncıları da zora soktu. Hükümetin müdahalede bulunmakta aciz kaldığı zamlar vatandaşın tepkisini çekerken, fırıncılarında artan Un fiyatları nedeniyle zam talebinde bulunduğu öğrenilirken, Vatandaşlar zamlara karşı Tarım Bakanlığını göreve çağırdı. 1 ay önce 1 çuval unun fiyatı 80 TL,’den satılırken, fiyat bir anda 130 TL’ye kadar çıkarıldı.
İlimizde halen 1 KG ekmeğin 4 TL’ye, 500 gramlık büyük ekmeğin 2 TL’ye satılırken, Ülke genelinde Un fiyatlarının fırsatçılıkla artırılarak vatandaşın mağdur duruma düşürülmesi tepkilere neden oldu. 
Un fiyatlarının aşırı artışı nedeniyle hükümet Un ihracatına sınırlama getirmişti. Yaşanan son gelişmeler nedeniyle bölgede bulunan çok sayıda Un fabrikasının üretimi durdurmak istediği gelen haberler arasında.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=