Lütfen bekleyin..



Aksoy, Dünya Okuma Gününü kutladı

07 Eylül 2018, 18:03 - Okunma: 846

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Gününü kutladı.Okumanın insanın kişiliğine olumlu yansıdığına dikkat çeken Başkan Vekili Aksoy, okuman ve yazmanın insan hayatının en önemli olgularından biri olduğunu söyledi.“Eğitimin ilk basamağı okuma-yazmadır” diyen Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy: “Okuma-yazma, bireyin kendine olan güven duygusunu artırır. Toplumsal yaşama uyum sağlamada büyük kolaylık sağlar” dedi.

Ülke genelinde başlatılan okuma yazma seferberliğinde Batman’da da çok önemli mesafeler kat edildiğini hatırlatan Başkan Vekili Aksoy: “Kitap okumak için sadece boş zaman beklenmemelidir. Kitap okumak için ona zaman ayrılmalıdır. Dolayısıyla okuma bir alışkanlık halini almalıdır. Alışkanlıklar da küçükken edinilir. Toplumumuzda okur-yazar oranı gün geçtikte artmaktadır. Kitap okumak, insanın hayal kurması için en güzel araçlardan biridir. Kitap okumak insana huzur verir, hayal dünyasını geliştirir, ufkunu açar. Güzel alışkanlıklar kazanılmasına da vesile olur. Okuma alışkanlığını bir yaşam biçimine dönüştürmeliyiz. Kitap okuma alışkanlığımızı gelecek nesillere aktarabilmemiz temennisiyle Dünya Okuma Günümüz kutlu olsun" dedi.|

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=