Lütfen bekleyin..



Batman’da 3 bin Konut yapımı Bekleniyor

30 Ağustos 2018, 17:40 - Okunma: 783

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıkladığı gayrimenkul sektörünü hareketlendirecek çalışmanın ardından bir konut projesinin de emekliler tarafından başlatıldığı ortaya çıktı. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), emekliler için 300 bin konut projesi yaptı. Bu kapsamda Batman Emekliler Derneği şubeside uzun dönemdir yeni konut çalışması yürütüyordu.

 En az 3000 konutluk yer için çalışmalarını tamamlayan Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, konutları yapmak için her hangi bir engel olmadığını belirterek Batman’daki emeklilerin bir an önce yeni konutlarına kavuşması gerektiğini belirtti. Batman’da 8 bin emeklinin konut sahibi olabilmek için Batman Emekliler Derneği şubesine müracaat ettiği belirtiliyor. Derneğin 12 bini aşkın üyesi bulunuyor.
Emeklilerin konut sorununa çözüm üretmek için çalışma yürüten TÜED, emeklilere yönelik bir araştırmayı dikkate alarak bir süre önce harekete geçti. Bu kapsamda TOKİ'nin yaptığı projeyle 33 ilde 7 bin 779 emekli ev sahibi oldu. Emeklilerin ve birinci derece yakınları neredeyse yarı fiyatına, seçkin konumlarda ve 20 yıla varan vadelerde konut sahibi olabilecekler. Projelerin tamamı banka güvencesinde ve en geç 18 ayda anahtar teslimi garantisiyle hayata geçirilecek.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=