Lütfen bekleyin..



Kadın Cinayetlerine Tepki!

27 Ağustos 2018, 13:31 - Okunma: 788

Batrman Düşünce ve İnanç Kadın Platformu tarafından yapılan açıklama kentte yaşanan kadın cinayetlerine tepki gösterildi. Yapılan açıklamada “İlimizde 08.08.2018 ve 24.08.2018 tarihlerinde meydana gelen iki elim olayda eşleri tarafından saldırıya uğrayan Cahide İnan ve Kübra Oğur yaşamını kaybetti. Kurban Bayramını taziyelerin derin üzüntüsüyle geçirdiğimiz bu saldırıları lanetliyoruz.

Batman’daki dernekler ve özelde kadın üzerine çalışan sivil toplumcular olarak kadınların haklarını öğrenmeleri, eğitimde, sağlıkta, istihdamda ve sosyal hayatta var olabilmeleri için çalışmalar yürütüyoruz. Tüm bu çalışmaların ve var oluşun ortasında en temel hak yaşama hakkıdır. Yaşam hakkının kutsallığı yüce kitabımız Kuranı Kerimde ‘Kim bir insanı (suçsuz yere) öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibidir. Kim de suçsuz bir insanı ölümden kurtarırsa, sanki bütün insanları ölümden kurtarmış gibidir!.." (Maide, 5/32) ayeti kerimesiyle yer bulmuş. Anayasamız ve ceza kanunlarımızla da yaşam hakkı, suçluya en ağır cezalarla korunmuştur. 
Geride acılı ailelerini, çocuklarını, sevenlerini bırakan vefat eden kadınların sırf evlilik birliklerinde yaşanan sorunlar nedeniyle öldürüldüğü iddiasını basında takip ettik. Aile birliği aradaki bir akit sebebiyle değil, insanın insana eş olması, yoldaş olması nedeniyle kutsaldır. Evliliklerin mutlu ve sağlıklı bir şekilde kurulması, sürdürülmesi ve bu mümkün olmadığında dinen de hukuken de hak olan boşanmanın saygıyla gerçekleşmesi için çaba harcamalıyız. Bu kapsamdaki çalışmalarımız yanı sıra soruşturmaların ve açılacak davaların takipçisi olacağız.
Kadına, erkeğe, çocuğa ve yaşlıya değer veren şehrimizde cinayet ve şiddet olaylarının son bulmasını diliyoruz. Batman halkı dini, örf ve adetleriyle maneviyatını kaybetmemiş örnek bir şehirdir. Büyüyen ve gelişen yaşadığımız toplumun güvenliğinin, yaşanılabilir bir belde olmasının sorumluluğu her bir ferdin üzerindedir. Bu noktada şunu özellikle ifade etmek istiyoruz ki; dükkânda eşi tarafından bıçaklanan Cahide İnan’ın oradaki vatandaşlar tarafından korunmaya çalışılması, şiddete karşı tavırları toplumun tamamına yayılmasını dilediğimiz bir duyarlılık örneğidir.
 Değerli Batmanlı hemşerilerimizden, kanaat önderlerimizden, imamlarımızdan, kamu kurumlarından, sivil toplum örgütlerinden kadın cinayetlerine, aile içi şiddete karşı daha çok mücadele etmeleri için desteklerini istiyoruz. Vefat eden Cahide İnan ve Kübra Oğur’a Allah’tan rahmet, Batman halkına ve acılı ailelerine Düşünce ve İnanç Kadın Platformu adına sabırlar diliyoruz. “ denildi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=