Lütfen bekleyin..



Vali Deniz “Tarihi Eserlerimizi Ayağa Kaldırıyoruz”

12 Ağustos 2018, 15:04 - Okunma: 811

İlimiz sınırları içerisinde bulunan Gercüş Hükümet Konağı, Kozluk ilçemizde bulunan Hazo Kalesi, İbrahim Bey ve Hıdır Bey Camisi, Beşiri ilçemizde bulunan Mor Kiryakus Manastırı ve ilimiz merkeze bağlı Bıçakçı Köyünde bulunan tarihi Perpıra köprüsü restore edilerek, ayağa kaldırılıyor.

Vali Ahmet Deniz, ilimiz merkeze bağlı Bıçakçı köyünde bulunan tarihi Perpıre köprüsünde incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Vali Deniz'e; İl Özel İdare Genel Sekreteri  Abdulkadir Özer ile Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili  İhsan Aslanlı eşlik etti.Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından köprünün tüm ayakları çıkartılıp güçlendirmesi ve restorasyon çalışmaları tamamlanarak,  yaya trafiğine açılacak köprüde incelemelerde bulunan Vali Deniz yetkililerden yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

TARİHİ GERÇÜS HÜKÜMET KONAĞI RESTORE EDİLECEK
 
Gercüş ilçemizde bulunan tarihi hükümet Konağı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından proje çalışmaları tamamlanarak ihale aşamasına getirildi.
 
KOZLUK İLÇEMİZDEKİ HAZO KALESİ ZİYARETE AÇILDI
 
Dicle Kalkınma ajansı katkılarıyla Kozluk Belediyesi tarafından restore edilen Hazo kalesi, ziyaret açıldı.
 
KOZLUK İLÇEMİZDE BULUNAN HIDIR BEY VE İBRİHİM BEY CAMİLERİ RESTORE EDİLECEK
 
Kozluk ilçemizde bulunan İbrahim bey Camisi İl Özel İdaresi tarafından yürütülen proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon işlemlerine başlanacak. Hıdır Bey Camisi ise Kozluk Belediyesi meclisi kararı ile Vakıflar Genel Müdürlüğüne devri yapılmak üzere çalışmalar başlatıldı.  Devir işlemleri tamamlandıktan sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmalarına başlanacak.
 
MOR KURYAKUS MANASTIRI RESTORESYON ÇALIŞMALARI DEVEM EDİYOR
 
Beşiri ilçesine bağlı Ayrancı Köyü’nde bulunan dehlizlerle yeraltına uzanan yer altı katıyla birlikte 3 katlı Mor Kiryakus manastırı için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından  gerçekleştirilecek restorasyon çalışmaları ihale aşmasındadır.
 
VALİ DENİZ, KÖY  ÇOCUKLARINA PETROLSPOR FORMASI HEDİYE ETTİ
 
Bıçakçı Köyü'nde köy çocuklarıyla yakından ilgilenen Vali Deniz, çocuklarla bir süre sohbet ederek, kendilerine Batman Petrolspor forması hediye etti.

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=