Lütfen bekleyin..



Son 2 yıldır Kayıp Başvurusu Yok

08 Ağustos 2018, 16:51 - Okunma: 1780

İHD Batman Şubesi eş Başkanları Av. Devran Yıldız, Av. Rümeysa Deniz Kaya ile yönetim kurulu üyeleri gazetemizi ziyaret ettiler. GEş Başkanlara ziyarette Şube sekreteri Fahrettin Asutay, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet demir ve Av. Mercan Argunağa’da eşlik etti. Oldukça samimi bir sohbette geçen ziyarette Eş Başkan Devran Yıldız

Kayıp yakınlarıyla ilgili yapmak istedikleri Cumartesi etkinliklerine izin çıkmaması nedeniyle yargı süreci başlatacaklarını ifade ederek 90-97 yılları arasında Batman’da kaybolan kayıp yakınlarının isteği olan etkinlikleri yapma amacında olduklarını söyledi. Eş Başkan Yıldız “İHD Batman Şubesine 163 kayıp başvurusu var.

Ama son 2 yıldır bize yansıyan bir kayup başvurusu yok. Kayıpların büyük çoğunluğu 1990 ile 1997 yılları arasında gerçekleşmiş. Aslında o dönemlerde Batmandaki kayıp sayısının 700 ile 1000 arasında olduğunu düşünüyoruz. Ama bize yapılan resmi müracaatlar bunlar. Batman İHD Şubesi olarak eski şube başkanımız ve elim bir olay sonrasında hayatını kaybeden Sadi Özdemir adına İnsan hakları akademisi kurmayı düşünüyoruz. Yine İnsan hakları üzerine takvim hazırlamayı düşünüyoruz. Bununla ilgili de çalışmamız sürüyor. 500’e yakın üyemiz var. Üye sayımızı yeni dönemde artırmayı hedefliyoruz. Nerede bir İnsan hakları ihlali olayı varsa biz orda olacağız. Tüm vatandaşlarımızın hizmetindeyiz.”  Gazete sahibimiz Nimet Dal ziyaretlerinden dolayı İHD yöneticilerine teşekkür ederek görevlerinde başarılar diledi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=