Lütfen bekleyin..



8 Yaşındaki Selman Hayata Yeniden Döndü

08 Ağustos 2018, 16:46 - Okunma: 1759

Özel Batman Dünya Hastanesi acil servisine suda boğulma nedeni ile getirilen Selman YAVUZ’un (8 yaş) ilk muayenesinde kalbinin atmadığı yaşamsal hiçbir belirtisinin olmadığı görüldü. Özel Batman Dünya Hastanesi acil servis doktorları ve ekibi tarafından derhal Kardıyopulmoner resusitasyon uygulandı.

Yapılan ilk müdahale sonra kalp atımları alınmaya, tansiyon değerleri toparlanmaya başlayan hasta derhal yoğun bakıma alınarak yaşam destek ünitesine bağlandı.  Özel Batman Dünya Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanları Dr.Mehmet Fatih ÇETİN, Dr.Mehmet Beşir YILDIRIM, Çocuk Hastalıkları Dr.Hasan YILDIZ, Nöroloji Doktoru Dr. Samet ÖNCEL tarafından ekip olarak değerlendirilen hastaya beyin koruma amaçlı üç gün süresince soğutma( Terapotik Hipotermi) ve derin sedasyon (Anestezi) uygulandı. İlaç tedavisi düzenlendi. 72 saat sonrasında uyku ilaçları kesildi. Hasta tekrar ısıtıldı ve akabinde hastanın bilinci açıldı. Solunumu rahatlayınca yaşam destek ünitesinden ayrıldı. Beyninde çok az bir hasarla ayaktan çocuk nöroloji ve fizik tedavi poliklinik kontrolleri ve öneriler ile yoğun bakım ünitesinden taburcu edildi. Selman şuan yürüyebiliyor, konuşabiliyor bilinci tamamen açık yaşama yeniden dönmenin ailecek mutluluğunu yaşıyor.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Kolajen, vücutta bulunan temel bir proteindir ve cilt, eklemler, kemikler, ..
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Evde Sağlık Birimi'ne yakınları tar..
Batman Belediyesi, çocukların gelişimlerine pozitif etki sağlamak amacıyla ..
Ak Parti Milletvekili adayı Fırat Tunç, Kozluk lokali ziyaretinde partilile..
Dünya Hastanesi Dahiliye bölümünden Uzm. Dr. Ahmet NAS şeker ve tansiyon ha..
Batman Eğitim Araştırma Hastanesine atanan yenidoğan uzmanı hasta kabulüne ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=