Lütfen bekleyin..



İşe alımlarda çalışanlarda aranan şartlar

06 Ağustos 2018, 18:12 - Okunma: 1027

(POYD) Antalya Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Üyesi Sinan Sarı; Günümüzde şirketlerin ya da daha küçük işletmelerin işe alımlarında CV’nin ne derece önemli olduğu, işe alınacak gençlerin yeteneklerine mi, akademik başarılarına mı yoksa referanslarına mı bakıldığına dair bilgiler verdi.

Sarı açıklamasında “Hepimizin bildiği gibi işsizlik oranı her geçen yıl artmakta. Üniversite mezunu birçok genç işsizlikle mücadele etmekte. Üniversite mezunu işsiz sayısı arttıkça kanımca akademik başarının, diploma üzerindeki notların çok önemi kalmadı.Gençlerin iş bulabilmesi için kendini daha iyi yetiştirmesi ve yaratıcılığıyla diğer mezunlara fark atması gerekiyor.  Bir çalışanı işe alırken sadece daha önce çalıştığı şirketlerdeki bağlı olduğu yöneticisinden değil, kendisine bağlı ya da onunla birlikte aynı ortamda çalışan kişilerden de referans alınmalı böylece ekip yönetimi ve uyum konusunda ne derece yeterli olduğu ile ilgili gerçek bilgiye ulaşılabilir. Pratikte ne kadar mümkün olduğu ve nasıl yapılabileceği tartışılır tabi. 
‘İŞE ALIRKEN ACELE ETMEYİN’
Konuşmasının devamında Sarı “İşe eleman alırken acele edilmemesinden yanayım ayrıca cv nin yanında mutlaka bir kapak yazısı istenmeli böylece alınacak elemanın karakterine dair ipuçları yakalanabilir ve kendini ifade etme yeteneği ölçülebilir. Teknik bilgi ve tecrübe de önemlidir ancak kişi bunu karakteriyle bütünlemelidir, bütünleyemiyorsa teknik bilgi ve tecrübenin tek başına hiçbir önemi kalmıyor. Çalışmak isteyen arkadaşların ayrıca iş yerini sadece çalışmak için gittikleri bir yer olarak görmemeleri gerekiyor, çalıştıkları işi sahiplenmeli ve vizyonu geliştirecek fikirlerle katkıda bulunup fark atmaları faydalarına olacaktır. Ayrıca sadece iş bulmak için değil hayatının her alanında iyi bir yere gelmek adına gençlere tavsiyem kendinizi geliştirin, sosyal sorumluluk kampanyalarına katılın, etkinliklerde yer alın ve dolu dolu yaşayın” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=