Lütfen bekleyin..



Antik İlçede Sorunsuz Taşınma

06 Ağustos 2018, 17:43 - Okunma: 737

Ilısu Baraj suyu altında kalacak olan Tarihi Hasankeyf ilçesinde 12. Yüzyılın ortalarında, Artuklular döneminde inşa edilen tarihi Artuklu Hamamı yeni Hasankeyf yerleşkesinde yer alan Arkeopark Alanına taşındı. Tarihi Hamamın taşınma işlemi sorunsuz bir şekilde yaklaşık 8 saat sürdü

Sabahın erken saatlerinde başlanan taşınma işlemlerini yerinde izleyen Vali Ahmet Deniz, taşınma işleminin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için yetkililerle görüş alışverişinde bulundu. Artuklu Hamamı'nın taşınması törenine Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Akparti Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi Ahmet Deniz, Akparti İl Başkanı Murat Güneştekin, DSİ Genel Müdürü ve Çok sayıda bürokrat katıldı.  
 “BATMAN AÇIK BİR MÜZE OLDU”
Bakan Dr. Bekir Pakdemirli törende yaptığı konuşmada " Batman’da ülkemiz ve bölgemiz için önemli bir proje olan Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında kültürel varlıklarımızı da geleceğe aktarıyoruz. Tarihi Artuklu Hamamı’nın taşınma işlemleriyle hem ülkemizin enerji arz ve gıda güvenliğinin temini bakımından büyük önem arz eden Ilısu Barajı’nın tamamlanmasını sağlayacağız, hem de tarihi varlıklarımızı dünyaya örnek olacak şekilde koruma altına almış olacağız. Sizlere hizmet fırsatını verdiği için bir kez daha sizin nezdinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Batman açık bir müze olmuştur. Batman hizmetin en iyisine layıktır. Burada bu hizmeti gerçekleştiren Devlet Su İşleri çalışanlarına, bakanlığımız çalışanlarına, idarecilere, Kültür Turizm Bakanlığımız ve tüm katkısı olanlara ben buradan bir kez daha teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Taşımanın ülkemiz kültürel mirasına hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
Bakan Pakdemirli ve beraberindeki heyet daha sonra Dargeçit ilçesine geçerek Ilısu baraj gövdesinin bulunduğu alanda inceleme yaptılar. 


3 KM’LİK SORUNSUZ TAŞINMA
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından taşınan, yaklaşık 1500 ton ağırlığındaki tarihi hamam; 24 akslı 4 adet tahrikli taşıyıcı (SPMT)’den oluşan bir konfigürasyon kullanılarak, mevcut konumunun olduğu başlangıç noktasından, 3 kilometre uzaklıktaki yeni Hasankeyf yerleşkesinde yer alan Arkeopark alanına taşındı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=