Lütfen bekleyin..



Başaran'dan Baraj Gölünde Boğulanlar İçin Soru Önergesi

03 Ağustos 2018, 20:59 - Okunma: 763

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran tarafından yapılan açıklamada “Her yıl onlarca yurttaş, çevresinde güvenlik bariyeri bulunmayan Malabadi Baraj Gölü’ne düşerek yaşamlarını yitirmektedir. Batman Milletvekili ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayşe ACAR BAŞARAN'ın konuya dair Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na soru önergesi yöneltmiştir.

Başaran Önergede “Özellikle yaz aylarında barajların bulunduğu bölgelerde piknik yapan yurttaşlar, suya yakın alanda alınmayan güvenlik önlemleri nedeniyle suya düşmekte ve boğularak yaşamlarını yitirmektedir. Geçtiğimiz günlerde Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Yeniçağlar köyünde yaşayan Karabulut ailesinden anne Hediye Karabulut, kızları Şeval Nisa Karabulut, Ayşenur Karabulut ve hamile olan kız kardeşi Havva Kaya, piknik yapmak için gittikleri Malabadi Baraj Gölü’ne düşüp, boğularak yaşamlarını yitirmişlerdir. Her yıl onlarca yurttaş, çevresinde güvenlik bariyeri bulunmayan Malabadi Baraj Gölü’ne düşerek yaşamlarını yitirmektedir.
Bu bağlamda;
1- Yaşamını yitiren 4 kadının suya düştüğü vakitlerde baraj gölü çevresinde görevli bir kurtarma ekibi bulunmakta mıydı? Yok ise neden bulunmamaktaydı?
2- Ailenin suya düşmesi ile arama kurtarma ekiplerinin olay yerine varması arasındaki süre ne kadardır?
3- Malabadi Baraj Gölü çevresinde güvenlik bariyerlerinin inşaa edilmemesinin nedeni nedir?
4- 2002’den günümüze değin, çevresinde güvenlik bariyeri bulunmayan Malabadi Baraj Gölü’ne düşerek yaşamını yitiren yurttaş sayısı kaçtır? Yaşamını yitirenlerin yaş dağılımı nedir?
5- Barajlarda gerçekleşen bu ölümlü olayların önüne geçmek için Bakanlığınızın ne tür çalışmaları ve önlemleri bulunmaktadır?" 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=