Lütfen bekleyin..



Eğitim Sen Kadına Yönelik Şiddeti Kınadı

03 Ağustos 2018, 20:53 - Okunma: 723

Eğitim Sen Batman Şube Yürütme Kurulu Batman’da Motorsikletli magandanın Kadın Öğretmene yaptığı saldırıyı kınadı. Açıklamada “İlimizde 2 gün önce basına yansıyan motorsikletli magandanın kadın öğretmen yaptığı saldırıyı nefretle kınadığımız belirtmek isteriz. Devrim öğretmenimize yapılan bu saldırı tüm kadınlara, tüm insanlığa yapılmıştır.

Kadına yönelik bu saldırıların toplumda be denli yaygınlaşmış olmasının kadına bakış, yaklaşım ve söylemden bağımsız olmadığını biliyoruz. Yasalarda kadınlar lehine her ne varsa bunları budama girişimleri, bugün hızla yasaların tamamen kaldırılması taleplerine dönüşmüştür. Kadınları eşit yurttaşlar olmaktan çıkarmak kadınların emeğini sömürmek ve kadınları güçsüzleştirmek isteyen söylem ve politikalar kadınlara yönelik şiddetin her türlüsüne adeta davetiye çıkarmaktadır.
Devletin görevi vatandaşının can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Kadına, çocuğa yönelik her türlü şiddetin olağanlaştırıldığı bir dönemde devletin gerekli caydırıcı mekanizmalarını oluşturamaması, caydırıcı cezaları adeta yaşama geçirmemek adına sadece idam üzerinden tartışması ayrıca dikkat çekilmesi gereken bir konudur. Kadınlara yönelen şiddete karşı topyekün mücadelenin gerekliliğini bir kez daha belirtiyor, bu alçak saldırıya maruz kalan devrim hocamız şahsında tüm kadınlara geçmiş olsun diyoruz.
Eğitim Sen olarak şiddete uğrayan her kim olursa olsun yanında olduğumuzu belirtiyor tüm kamuoyunu insanlığa karşı uygulanan şiddete, istismara karşı duyarlı olmaya, mücadele etmeye çağırıyoruz.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=