Lütfen bekleyin..



EMEKLİLER TEZ KONUSU OLDU

31 Temmuz 2018, 12:15 - Okunma: 891

Batmanlı eğitimci Özgür Pişkin, Batman üniversitesi beden eğitimi ve spor bölümü bünyesinde yürüttüğü ‘’Serbest zaman yönetimi açısından, Emeklilerin rekreatif faaliyetlere duydukları ihtiyaç ve rekreatif faaliyetlerinin incelenmesi: Batman ili örneği’’ adlı yüksek lisans tezi çalışmasını, akademik çalışmaya yaptığı katkılardan dolayı Emekliler derneği başkanı Hüseyin Ekmen’e teşekkür ederek, Akademik tezini başkana takdim etti.

Emekliler derneği başkanı Hüseyin ekmen, emeklilerimiz sorunları ile ilgili yaptığı akademik çalışmadan dolayı eğitimci özgür pişkin’i tebrik ediyorum. Batman’da ilk defa emekliler ile ilgili bir akademik çalışmanın yapılması bizleri gerçekten çok mutlu etmiştir. Batman’da 2017 SGK (sosyal güvenlik kurumu) verilerine göre 32.801 kişinin emekli aylığı aldığı, Bu emeklilerimizin her birinin en az 4 kişilik bir ailelerinin olduğunu düşündüğümüzde 131.204 kişilik bir topluluğun, emekliler ve sorunları ile ilgili gelişmeleri çok yakından takip ettiklerini ve bizlerden yoğun beklenti içerisinde olduklarını bilmekteyiz. Bu beklentilerden bazılarını ise şu şekilde sıralayabiliriz.

> Yerel yönetimler tarafından emeklilerin serbest zamanlarını geçirebilecekleri, emeklilere yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerin düzenlenebileceği, gazete, dergi ve kitap gibi yayınların takip edilebileceği, ikramların ücretsiz olacağı (öğretmenevleri tarzında) emekli evi açılabilinir.

> Batman ilinde emeklilere yönelik boş zamanların sağlıklı ve verimli bir şekilde değerlendirebilmesi için rekreatif alanlarının oluşturulmasında kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları daha fazla görev üstlenebilinir.

> Emeklilere yönelik sosyal tesisler arttırılabilinir.

> Emeklileri rekreatif etkinliklere sevk edecek, maddi ve manevi teşvikler verilerek emeklilerin motivasyonu arttırılabilinir.

> Emeklilere yönelik olarak halk eğitim merkezleri bünyesinde, emekliliğe hazırlık eğitimi programları açılabilinir.

> Emeklilerin sahip oldukları bilgi birikimlerini genç kuşaklara aktarabilecekleri panel, söyleşi vb. oturumlar düzenlenebilir.

> Emekli kadınlara yönelik olarak halk eğitim merkezlerinde, emeklilerin serbest zamanlarını değerlendirebilecekleri etkinlikler düzenlenebilinir.

> Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde, emeklilerin ilerleyen yaşları ile birlikte artan kas ve güç kayıplarını önlemek için düzenli egzersiz programları düzenlenebilinir.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=