Lütfen bekleyin..



Velioğlu “STK’lara Düşen Etkin Mücadelede Yerini Almaktır”

31 Temmuz 2018, 12:08 - Okunma: 1898

Habizbiniler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden her geçen gün toplumda artan ve gençlerin geleceğini tehdit eden madde bağımlılığı kaygı nedeniyle uyuşturucuyla mücadele açıklaması yapıldı.

Uyuşturucuyla mücadele konusunda toplumun her kesiminde hassasiyetle mücadele ve farkındalık olması önemli diyen, Habizbiniler Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Dernek Başkanı Abdulaziz Velioğlu yaptığı açıklamada; “Batman’da son zamanlarda artan uyuşturucu madde satışı ve kullanımından rahatsız olan ailelerin kaygısı hepimizi topyekün bir mücadele içinde olmamız gerektiğini ortaya koymakta. Uyuşturucuyla mücadelede sadece güvenlik boyutuyla olaya bakmakla toplumdaki kaygıları gidermediği maalesef her geçen gün toplumda daha fazla gence ve çocuk sayılabilecek fertlere kadar yayıldığını üzüntüyle görülmekte. Elbette ilimizin mülki idare amirleri olayın güvenlik boyutuyla en kesin ve kararlı bir mücadeleyi sürdürecekler, bu mücadelede STK’ların da etkin bir şekilde toplumda farkındalık oluşturacak bir tutum ve davranış içinde olmaları, gençlerin bu ölüm tuzağına düşmemesi için anne ve babaların çocuklarını takip konusunda daha fazla hassas davranmalarını çocukların ve gençleri daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşam sürdürmeleri için mutlaka bir spor dalında spor yapmaya teşvik etmeleri önemlidir. Sporda aktif olan bir çocuğun ya da gencin hem ailesi hem de spor camiası tarafından izleneceği için olası bu tür zehir tuzaklarına düşme riski asgari noktaya çekilmiş olacaktır. Uyuşturucuyla mücadelede toplumun her kesimin üzerine düşen sorumluluk bilinciyle hareket etmesi ve güvenlik kuvvetlerinin var olan etkin mücadelesi ile ancak başarılı olunabileceğinin unutulmaması gerekir. Uyuşturucuyla mücadele aynı zamanda hırsızlıkla mücadeleyi de olumlu yönde etkileyecek, uyuşturucu ve hırsızlık birbirlerini besleyen ve tetikleyen iki önemli toplumsal sorundur” diye konuştu.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Şükrü
2247 gün önce
Kisacasi her aile cocugu kuçuk iken iyi bir egitim ve terbiye vermesi gerekir.
Ikinci cocuguna din dersi ve mumkunse kuran kursuna gondermesi.
Selahattin
2248 gün önce
Bu konu çok hasas bı konu malesef malesef gençlerimiz uyuşturucu tuzağına düşmektedir toplum olarak herkes dikkatli olması lazımdır vede mucadele etmesi lazım dır.
Özgür dalar
2248 gün önce
Allah yardımcınız olsun bir genci dahi elinden tutmak hayata bağlamak kadar güzel bir şey yok
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=