Lütfen bekleyin..



Uca, Batman’daki sağlık yatırımlarını meclise taşıdı

31 Temmuz 2018, 12:07 - Okunma: 812

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, Batman’daki sağlık alanında yetersiz olan kısımlarını meclise taşıyarak önerge sundu.Uca önergesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlamasını isteyerek şunları söyledi: “Devletin sosyal devlet olma gerekliliklerinde biri de Sağlık hakkının kullanımı için koşulların yerine getirilmesidir.

Ayrıca bu koşulları yerine getirirken sağlık tedavisinin yanında aynı zamanda sağlıklı bir tedavi ortamı da yaratmak bu görevlerden öncelikli olanıdır. Seçim bölgem Batman’da 2009 yılında hizmete açılan ve çevre illerdeki hastalara hizmet veren 350 yatak kapasiteli Batman Bölge Devlet Hastanesi kapasitenin üzerinde hastaya hizmet vermektedir. Yılda ortalama 2.5 milyon hastaya hizmet vermeye çalışmaktadır. Yine Batman’da 1967 yılında SGK Hastanesi olarak çalışmaya başlayan ve 1997 yılında iki ek binanın yapılmasıyla Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi  olarak hizmet veren bina, koğuş  sisteminin andıran hasta odaları (yatak yetersizliğinden aynı  yatakta 3-4 hastanın yattığı biliniyor), fiziksel yapısının, branş ve donanım yetersizliği  nedeniyle hastaların tedavi için çevre illerde bulunan hastanelere gitmesine neden olmaktadır.   Geçici müdahalelerle sorunların çözülmeye çalışıldığı gözlerden kaçmamaktadır. Yeni  yapılması düşünülen  hastanenin uzun süredir bitirilemediği,  ihalenin  yüklenici firma  tarafından sonlandırılmasına rağmen yeni yapılan ihaleye  aynı firmanın girdiği ve aldığı   iddiaları da bulunmaktadır.”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=