Lütfen bekleyin..



‘Aile hekimlerimizin itibarına dokunmayın’

31 Temmuz 2018, 12:01 - Okunma: 930

Giresun’da 80 yaşındaki bir vatandaşın ölümü ile sonuçlanan olayın ardından doktor hakkında soruşturma başlatılmasına tepki gösteren Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, doktorun açığa alınmasının üzüntü yarattığını ifade etti.

Seven, “Geçtiğimiz günlerde Giresun’da gerek hasta ve hasta yakını ve gerekse aile hekimleri açısından her yönüyle üzücü ve bir o kadar da tutarsızlıklarla dolu bir olay gerçekleşti. 80 yaşlarında bir vatandaşımızın bilgisizliği, alışkanlıkları ve imkânsızlıkları sebebiyle aslında hukuk dışı bir şekilde eşinin ilaçlarını aile hekimine ısrarla yazdırma talebi üzerine, tamamen tıbbi gerekçeler ve kanunlar çerçevesinde hareket ederek bu talebi reddeden aile hekiminin beyaz kod çağrısı üzerine polis duruma müdahale etmiştir. Polise direnen ve kendini haklı zannettiği için zorluk çıkaran vatandaşımız maalesef kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiştir. Allah rahmet eylesin, vatandaşımızın vefatının bizi üzmesi kadar hemen akabinde hiçbir suçu olmayan sadece ve sadece tıbbi deontoloji ve hukuken görevini yapan aile hekimimizin de açığa alınması en az o kadar bizleri üzmüştür. Bu durum sağlık camiası ve vicdanlarımıza asla kabul görmeyecektir.

‘AÇIĞA ALINANLAR TEKRAR GÖREVE GETİRİLSİN’

Aile hekimlerimiz birbiriyle çelişkili, tutarsız ve gerçekliklerle hiç de uyuşmayan mevzuatların cenderesi altına alınmıştır. Buradan sağlık bakanımıza sesleniyoruz; Aile hekimlerimize bir sekreter muamelesi yapılmasından vazgeçilmelidir. Esasen hastalarımıza da büyük bir eziyet haline gelen raporlu ilaçların eczaneden direk alınabilmesi yönünde düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Bu güne kadar bu konularla alakalı olarak Aile hekimlerine açılan bütün davaların düşürülerek, bundan sonrası için de gerekli yasal düzenlemenin yapılması gerekmektedir. Son olarak, tüm sağlık camiası adına, açığa alınan aile hekimimizin iade-i itibar ile bir an önce görevine başlatılmasını bekliyoruz” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=