Lütfen bekleyin..



Balpınar’da Dedaş Gerginliği

25 Temmuz 2018, 14:22 - Okunma: 1485

DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü ekiplerinin, elektrik sayaçlarını dışarıya alacağı Balpınar (Grésira) beldesinde olay çıktı. Kısa sürede büyüyen olaylarda Polis Biber gazı kullanmak zorunda kaldı.

JANDARMA EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ
Sayaçların dışarıya alınmasını kabul etmeyen belde sakinleri ile DEDAŞ görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Kısa sürede gerginliğin artması üzerine Jandarma olaya müdahale etti. 


Bunun üzerine beldeye giden jandarma ile vatandaşlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yolu kapatan vatandaşlara jandarma, tazyikli su, biber ve plastik mermi ile müdahale ederek yolu açtı.
Batman DEDAŞ İl Müdürlüğü ekiplerinin elektrik sayaçlarının evlerden çıkarılması çalışması sırasında Balpınar Beldesi’ndeki vatandaşlar izin vermedi. Vatandaşların DEDAŞ ekiplerini beldeye sokmamaya çalışması üzerine beldeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Köy sakinleri ile DEDAŞ arasında yapılan görüşmeler sonuç alınamayınca Jandarma ekipleri yolu kapatan vatandaşları megafonla uyardı.
Ellerine aldıkları Türk Bayrakları ile yolu trafiğe kapatan belde sakinleri, jandarma ekiplerinin uyarısına rağmen yolu açılmayınca müdahalede bulunuldu. TOMA ve çok sayıda jandarma ekibinin hazır bulunduğu müdahale sırasında yol kapatan ve DEDAŞ ile Jandarma ekiplerinin beldeye girişini önlemeye çalışan Balpınarlılara tazyikli su ve biber gazı ile müdahalede bulunuldu. Müdahale sonrası belde sakinleri dağıldı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=