Lütfen bekleyin..



TP Taşeron İşçilerine Sahip Çıkılmalı

22 Temmuz 2018, 15:38 - Okunma: 834

Hükümetin Kitlerde çalışan geçici işçilerin kadroya geçirilmesiyle ilgili yaptığı çalışmada mağdur edilen TP taşeron işçileri için girişimler sürüyor. TP’de Güvenlik ve diğer işlerde çalışan 800’e yakın taşeron işçisi bulunuyor.

Batman’da bulunan Petrol İş Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Tekik duruma tepki göstererek TP çalışanlarının yanında olduklarını ve bir an önce sorunun çözülmesi gerektiğini vurguladı. Tekik açıklamasında “
TP genelinde 2500,sadece Batman’da 900 geçici (taşeron) emekçi var. Bu insanlarımıza dair dosyayı aklınıza gelebilecek heryere sunduk. Batman’dan,tüm STK’lardan da bu anlamda baskı unsuru olmalarını özellikle rica ediyoruz. PAO’da geçici (taşeron) İşçi olarak çalışan (işkolları farklı gösterildiği için sendikamıza şu aşamada üye olamıyorlar) emekçilerle buluşup sorunlarını dinledik.Ağır bir haksızlığa maruz kaldıkları açık.Öz örgütlenme üzerine uzunca konuştuk.800 kişi... Batman sahip çıkmalı...” dedi. Öte yandan Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz’de yaptığı açıklamada “KİT’lerde çalışan taşeron emekçileri kapsamına alınan TP Batman Bölge Müdürlüğü’nde çalışan 900 işçinin haklarıyla birlikte kadroya alınmaları geciktirilmemelidir. Düzenleme için bir an önce yetkilileri sorumluluğa ve duyarlılığa davet ediyoruz. Sonuçlanıncaya kadar takipçisiyiz.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=