Lütfen bekleyin..



Kızılay Şubesinin kapatılmasına Tepki!

22 Temmuz 2018, 15:37 - Okunma: 1155

Kızılay Batman ve Beşiri Şube Başkanlığı Genel Merkezin kararıyla kapatıldığı iddia edildi. Alınan bilgiye göre Son 3 ayda Türkiye Genelinde 539’ü aşkın şubenin kapatılırken, Batman’da da Merkez ve Beşiri Kızılay Şubeleri kapatılma kararı alındı. Batman’da yaptığı yardım faaliyetleri ve dargelirli ailelere yaptığı başarılı çalışmalarla adından sözettiren Kızılay Şubesinin Genel Merkez tarafından kapatılması tepkiyle karşılandı.

Geçen sene Ramazan ayında 319 şube kapatıldı. Bu haftada alınan karara göre 150’yi aşkın şubenin kapatıldığı belirtilirken, Genel Merkez kapatma kararının henüz resmi olarak şubeye ulaşmadığı 

KARAR GERİ ALINSIN
Vatandaşlar Kızılay’ın Batman ve İlçeleri için önemli bir kuruluş olduğunu dile getirerek Genel Merkezin kararını geri alması gerektiğini vurguladılar. Batman’da binlerce vatandaş Kızılay’ın yardımlarından faydalanıyor. Batmanın en ücra köşelerinde bile mağdur vatandaşları unutmayan ve yardım elini uzatan Kızılay’ın Batmandaki faaliyetlerinin durdurulmasına bir anlam verilemedi. 


VATANDAŞ KARARA TEPKİLİ
Vatandaşlar Sosyal Medya hesaplarından yaptıkları açıklamada “ Kızılay Batman şubesinin kapatılma kararını üzüntüyle karşıladık. 
Kızılay bayrağını ve kızılaycılığı en güzel şekilde devam ettiren Batman kızılayını ve ilçelerini kapatmak Kızılaya ve kızılaycılığa vurulmuş en büyük darbedir bır ilde ve ilçede en büyük yardım kuruluşu olan Kızılayı kapatmak ne kadar doğru?...
Genel Merkez bu kararını geri almalıdır. Batman’da binlerce mağdur vatandaşın ve Suriyelinin gözü kızılaydadır. Batman Şubesi her zaman Mağdur ve dargelirli ailelerin yanında olmuştur. Devletin şefjat elini bir çok kez Kızılay vasıtasıyla vatandaşa ulaştırmıştır. Karara çok üzüldük.” Dediler. 


ŞUBE YÖNETİMİ BUGÜN AÇIKLAMA YAPACAK
Kızılay Şubesi’nin kapatılmasıyla Batman genelinde Kızılay’ın hiçbir şubesi kalmadı.
Öte yandan Sosyal Medya’da da Kızılay Batman Şubesi hakkında yapılan dedikodular ve çıkan spekülasyonlarla ilgili bugün Kızılay Batman Şubesi Başkanı Ali Tezdiğ’in basın toplantısı düzenleyeceği belirtildi. Kızılay Batman Şubesi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Şube Yönetimimiz ile ilgili olarak Bazı Sosyal Medya hesaplarında yapılan haberler hakkın da Pazartesi günü Şube Başkanımız tarafından basın açıklaması yapılacaktır.” Denildi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=