Lütfen bekleyin..



Gençlikten ‘Suriyeli çocuk korusu’

22 Temmuz 2018, 15:26 - Okunma: 1276

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Gençlik Merkezi bünyesinde oluşturulan ve Suriye’li çocuklardan oluşan müzik korusu ilk konserini verdi.

Sriyeli çocuklardan oluşan Müzik Korosu aldıkları eğitimin ardından ilahiler, anne özlemi, barış şarkıları, Türkiyem ve Gaziantep yöresine ait türküler seslendirdiler. Koroda 30 Suriyeli öğrencinin bulunduğunu belirten Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran; “Muhacir Suriye7li çocukların her zaman yanındayız. Onlara ne kadar hizmet etsek azdır. Oluşturduğumuz müzik koromuzda 30 Suriye’li  çocuğumuzun yanı sıra, Batmanlı çocuklarımızı da gruba aldık. Koro eğiticisi Suriye asıllı Umeyr Arab olmakla beraber müzik öğretmeni Sedat Dilekçi ile birlikte çocuklar kültürümüzü öğreniyor. Müzik korosundaki çocuklarımız Batman’lı arkadaşlarına, ilimize ve ülkemize kısa zamanda uyum sağlıyorlar. Müzik korosu ile çocuklar merkezimizde güzel vakitler geçiriyor. İleriki dönemde çocukları farklı yerlerde sahneye çıkarmayı düşünmekteyiz.” diye konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canal..
Petrol City AVM’nin zemin katında kitap fuarı açıldı. 29 Ocak–28 Şubat tari..
Batman’ın sevilen ailelerinden TPAO emeklisi İlhan Bezek’in oğlu ve TPAO es..
Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği (KASK) tarafından bu yıl dördüncüsü yapıla..
Anadolu Vakfı’nın öğretmenlerin, değişen koşullar karşısında bilgi, beceri ..
5. Batman Kitap Fuarı kapsamında Yeşilçam’ın usta oyuncularından olan Hülya..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=