Lütfen bekleyin..



88 adet yatırım projesinin Maliyeti 4 milyar TL

20 Temmuz 2018, 11:07 - Okunma: 817

2018 yılı üçüncü dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Ahmet Deniz, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilik konferans salonunda yapılan toplantıya; Vali Deniz’in yanı sıra Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, ilçe Kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri, kamu kurum müdürleri ile basın mensupları katıldı.

Vali Deniz’in açılış konuşmasıyla başlayan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında; yatırımcı kuruluşların bir önceki döneme ait yatırım projeleri değerlendirilerek, yatırımcı kuruluşlar arasında koordinasyonun sağlanması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Kurumlar arası koordinasyonun önemine değinen Vali Deniz, koordinasyon gerektiren durumlarda bir kurumun projeye kendi işiymiş gibi sahiplenmesi ve takibini yapmasını isteyerek, “Bu işbirliği sağlandığı takdirde yatırımlar daha sağlıklı bir şekilde gerçekleşir. Devletimizin kaynaklarını israf etmeden en verimli şekilde kullanmalıyız.” dedi.


 
Vali Deniz, “2019 Yılı İçerisinde Tekli Eğitime Geçeceğiz”
 
Son dönemlerde ilimizde eğitim ve spor alanında önemli yatırımların gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Deniz, “Eğitim ve spor yatırımları çocuklarımızı ve gençlerimizi ilgilendirdiği için özel projeler yürüttük. Bu yıl ilimizde toplam 1000 civarında derslik yapıyoruz. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde tekli eğitime geçeceğiz. İlimizde eğitimin çıtasını hep beraber daha yukarıya taşımak zorundayız” diye konuştu.
İlimizde İnovasyon Merkezinin Açılışını Yaptık
 
Valiliğimiz koordinesinde İl Özel İdaresi ve Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) desteğiyle yapılan ‘İnovasyon Merkezinin açıldığını ifade eden Vali Deniz, bu merkezde yetenekli, maharetli ve zeki çocuklarımıza eğitim verileceğiz” dedi.
İlimizde Önemli Spor Yatırımları Yapıldı
 
İlimizde yürütülen spor yatırımlarına değinen Vali Deniz, 19 Mayıs stadının yanında 3 tane sentetik sahayı hizmete açıldıklarını belirterek, ilçelerimizde de aynı yatırımlarının devam ettiğini ifade etti.
 
Vali Deniz, “Boğulma Olaylarına Karşı Alınan Önlemler Vatandaşlarımız Tarafından Dikkate Alınmalı”
 
Yaz döneminde ülkemizde olduğunu gibi ilimizde de boğulma olaylarının yaşandığını ifade eden Vali Deniz, alınan tüm önemlere ve yapılan uyarılara rağmen üzücü olayların yaşandığını belirterek, Üzücü olayların yaşanmaması için vatandaşların ve özelikle ailelerin yapılan uyarıların dikkate almalarını istedi.
 
Karayolları yol ağının çevre temizliği konusunda yetkililere uyarında bulunan Vali Deniz, yol güzergahların sıklıkla temizlenmesi konusunda yetkililerden gerekli çalışmaların yürütülmesini istedi.
 
“Formanı Al Maça Gel” Kampanyası
 
İlimizin spor kulübü olan Batman Petrolspor’a herkesin sahiplenmesi gerektiğini ifade eden Vali Deniz,  “Formanı Al Maça Gel” kampanyasına start veriyoruz. diye konuştu. 
 
Yatırımcı kuruluşların yatırım projeleri hakkında bilgi veren Vali Deniz,  ilimizde 16 yatırımcı kuruluşa ait 288 adet yatırım projesinin olduğunu,  bu projelerin toplam tutarının 4 milyar 148 milyon 552 bin lira,  2018 yılı 3. dönem itibarıyla 1 milyar 471 milyon 232 bin lira harcamanın yapıldığı, 2018 yılında ayrılan ödenek tutarı 988 milyon 878 bin liralık ödenekten,  581 milyon 595 bin lirasının harcandığı, yapılan harcamaya göre projelerin nakdi gerçekleşme oranın %40,62, fiziki gerçekleşme oranın ise % 39,45 olduğunu ifade etti.
 
Daha sonra projelerin genel durumu hakkında bilgi veren Vali Deniz; 288 projeden 33’nün tamamlandığı, 134 projenin devam ettiğini, 71 projenin ihale aşamasında olduğu ve 50 projenin ise fizibilite çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
 
Projelerin sektörel dağılımı konusunda açıklamalarda bulunan Vali Deniz, projelerin 31 tanesi tarım, 35 tanesi ulaştırma, 7 tanesi madencilik, 37 tanesi,75 tanesi eğitim, 19 tanesi sağlık, 7 tanesi yükseköğretim ve 77 tanesinin ise diğer kamu yatırımlarına ait olduğunu ifade etti.
 
Konuşmanın ardından yatırımcı kuruluşların temsilcileri tek tek söz alarak yürüttükleri yatırım projeleri hakkında kurula bilgi sundular.
 
Toplantının sonunda Vali Deniz, kurul üyelerine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=