Lütfen bekleyin..



15 Temmuz'un Yıldönümünde Miting Düzenlendi

16 Temmuz 2018, 18:25 - Okunma: 931

İlimizde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında Valiliğimiz tarafından düzenlenen mitingde, binlerce Batmanlı demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkarak, darbeye karşı tek vücut oldular.

 

15 Temmuz 2016 tarihinde hain (FETÖ/PDY) terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin yıldönümünde düzenlenen programa; Vali Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz,  Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Ak Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Çokun Uçarcılar, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Akbal, İdare Mahkemesi Başkanı Berkan Ayturan, Vergi Mahkemesi Başkanı Barış Çelik, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ersin Selimefendigil, kamu kurum yöneticileri,  siyasi parti yöneticileri STK temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ile binlerce Batmanlı katıldı.


 
 15 Temmuz 2016 yılında yaşanan darbe girişiminde milletin gösterdiği kahramanlık destanını anlatan vido gösterimiyle başlayan mitingde, Ak Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile Vali Ahmet Deniz’in konuşmalarıyla devam etti.
 
Konuşmasında birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece hiçbir gücün ülkemize dil uzatamayacağını ifade eden Milletvekilimiz Özdemir, 15 Temmuz 2016’da Çanakkale ruhunun yeniden canlandığını vurgulayarak,  "Bizler şehit kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. 15 Temmuz’u unutturmayacağız.  15 Temmuz’da canı ve kanı pahasına bu toprakları ve bayrağımızı korumak için her türlü fedakarlığı yapan şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum" diye konuştu.
 
Milli İrademize ve İstikbalimize yönelen FETÖ/PDY ihanet şebekesine karşı büyük bir katılımla alanı dolduran Batmanlıları selamlayan Vali Deniz, “Sevgili Batmanlılar iki yıl önce tam bu saatlerde yine bu meydanlarda hep beraberdik. Silahlı kuvvetlerimizin içerisine sızmış hain FETÖ terör örgütünün darbe girişimini, Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, güvenlik kuvvetlerimizin kahramanca mücadelesi ve asil milletimizin dirayeti sayesinde bertaraf ettik. Bu hainlerin asıl amacı 1071- 1453 ve Çanakkale’nin intikamını almak için 15 Temmuz gecesi piyonlarını üzerimize saldılar.  Ama başaramadılar ve başarmayacaklar. Bu coğrafya, Hacı Bektaş’ı Velinin Yunus Emre’nin Mevla’nın sevgi tohumlarının atıldığı bir coğrafyadır. Biz, farklılıklarımızı zenginlik olarak görüyoruz. Bu saldırılar karşısında birlik ve beraberliğimizi her daim korumalıyız.  Bize düşen görev, 15 Temmuz’da gösterdiğimiz o duyarlılığı bütün terör örgütlerine karşı göstermektir. Çünkü Fatihin torunlarıyla Selahaddin Eyyubi’nin torunları bir olduğu müddetçe asla ve asla o hainler emellerine ulaşamayacaklardır. Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere vatan ve bayrak için canını feda eden tüm şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.
 


“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Vali Deniz, öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi.
 
Yoğun bir katılımla gece geç saatlere kadar devam eden program verilen ilahi konserlerin ardından sona erdi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=