Lütfen bekleyin..



Kanal'da Boğulan 2 çocuğu Vatandaşlar Arayarak Boğuldu

12 Temmuz 2018, 13:48 - Okunma: 1632

Batman sınırında yer alan Silvan’a bağlı sağ sulama kanalına giren 18 yaşındaki kardeşi Semih Kızıllçiçek’i ve onu kurtarmak isteyen abisi Ferdi Kızılçiçek şiddetli kanal akıntısına direnemeyip boğuldular. Alınan bilgilere göre 2 kardeş kendilerine ait Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Yeşerdi (Günde Cano) bölgesinde mısır sulaması yapıyordu.

 Kendilerinin ise Çeviksu (Gırke Boto) köyünden oldukları öğrenildi. Abi ve kardeşini bölgeye akın eden binlerce sevenleri arama yaparken, Diyarbakır’dan gelen Su altı Kurtarma ekipleri, AFAD, UMKE ve diğer birimler izlemekle yetindi. 


VATANDAŞ YETKİLİLERE ATEŞ PÜSKÜRDÜ
Yaşanan kurtarma rezaletine seyirci kalmayan vatandaşlar yetersiz ve donanımsız ekiplere ateş püskürdü. Saat 15.00 sularında kaybolan 34 yaşındaki Ferdi Kızılçiçek’in cesedini vatandaşlar gece 01.00 sularında yüzdükleri yerden 300 metre uzaktaki yer altına inen kanal korkuluklarının olduğu yerde bulup çıkardı. 18 yaşındaki Semih Kızılçiçek ise hala bulunamadı. Sudan çıkarılan Ferdi Kızılçiçek'in tam bir hayvansever olduğu ve çevresine yaptığı anlamlı yardımlarıyla bilinen birisiydi. Vefatı Batman, Diyarbakır, Silan ve bölgede derin üzüntüye neden oldu. 


"YETKİLİLER GÖREVİNİ YAPSIN"
Sulama kanallarında hiç bir güvenlik önleminin alınmadığını belirten vatandaşlar; "Bölgedeki hiç bir kanalda güvenlik önlemleri ve halkaları yok. Sadece kanala girmeyin deyip bu işler olmuyor. Bazen gençlerimizi sıcak havada serinlemenin başka yolunu bulmuyor. Önlem alınmış olsaydı onlarca gencimiz sorumsuz yetkililer yüzünden bu sularda can vermezdi. Kanallarda ve su bölgelerinde yeterince önlem alınsın. İnsan hayatını hiçe saymasınlar artık."diye konuştular. 
Kaynak; Batman Haber Ajansı

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=