Lütfen bekleyin..



HDP’li Vekillerden Irkçı Saldırıya Kınama

10 Temmuz 2018, 17:14 - Okunma: 815

Adana Otogarında Lüks Batman Otobüs firması personeline yapılan ırkçı saldırıya tepki gösteren HDP Milletvekilleri açıklama yaptı. HDP Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Feleknas Uca, Mehmet Ruştu Tiryaki ve Necdet İpekyüz yaptıkları ortak açıklamada “7 Temmuz 2018 tarihinde Mersin’den Batman’a doğru hareket eden Lüks Batman firmasına ait otobüs, Adana Otogarı’nda ırkçı bir saldırıya uğramıştır.

Basına yansıyan bilgilere göre, asker uğurlamasına gelen 60 kişilik bir grup, muavin S.B ve şoför H.B’yi darp etmiş, diğer şoför Ş.B’yi ise bıçakla yaralamıştır. Olay sırasında orada bulunan polisler, ırkçı saldırıya müdahale etmemiş, ve beklendiği üzere hiçbir saldırganı gözaltına dahi almamıştır. Türkiye’de sıradanlaşan ve devlet yetkilileri tarafından sıkça kullanılan nefret söyleminin, Kürt düşmanlığına ve nefret suçuna dönüştüğü açıktır. Adana Otogarı’nda yaşanan ırkçı saldırı nedeniyle yaralanan tüm yurttaşlarımızın bir an önce iyileşmesini diliyoruz. Batman milletvekilleri olarak bu olayın takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz.” Denildi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=