Lütfen bekleyin..



SICAKLIK 50 DERECEYİ AŞTI

04 Temmuz 2018, 16:24 - Okunma: 4499

Batman'da etkili olan sıcak hava yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Gölgede 45 derece sıcaklığın olduğu kentte Batman’da sokağa çıkan vatandaşlar kendilerini adeta saunada hissediyor. Sauna sıcağının yaşandığı Batman’da Türkiye’de en sıcak iller arasında gösterildi.

Daha önce Şanlıurfa’da Türkiye’nin en yüksek sıcaklığı ölçülürken, dün Türkiye’nin en sıcak havası Batman’da yaşandı. Sıcak Hava adeta vatandaşları bunalttı. Araç termometresi 55 dereceyi gösterdi. 
BATMAN’DA BUNALTICI HAVA!
Yılın en sıcak günlerinin yaşandığı Batman’da termometreler 50 dereceyi geçti.  Sıcak havadan bunalan vatandaş, gölgeliklere sığınarak ya da hortumlarla kendilerini ıslatarak serinlemeye çalışıyor. Sıcak hava nedeniyle öğle saatlerinde dışarı pek çıkmazken, vatandaşlar ya klima önünde yada evde camilerde dinlenerek zaman geçiriyor. 
Sıcakların etkisinden korunmak isteyen vatandaşlar kent merkezindeki parklar ile gölge alanları tercih etti. Sıcak havadan etkilenen çocuklar ise süs havuzlarında serinlemeye çalıştı. Gölgede 45 dereceyi aşan sıcaklar, güneşte ise 55 dereceyi buldu. Uzmanlar saat 11-16 arasında çocuk ve yaşlıların mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması istendi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah
1200 gün önce
Batmanda yaşıyorum küresel ısınma veya ikl değişikliği nedeniyle artık gölge altında bile oturulmaz hale geldi Basra kavurup yakıyor biz de kendimize ölüyoruz????
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=