Lütfen bekleyin..



“Çocuğun cinsel istismarına ve çocuk cinayetlerine dur de!”

04 Temmuz 2018, 16:22 - Okunma: 847

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi Yönetim Kurulu dün dernek binasında son dönemde ülkede büyük üzüntüye neden olan çocuk istismarı ve cinayetleriyle ilgili basın açıklaması düzenledi.

İHD Şube Başkan ve yöneticilerinin katıldığı toplantıda son günlerde yaşanan gelişmeler ele alınarak şu açıklamada bulunuldu. “Çocuğa karşı her türlü şiddetin suç olduğu yasalarda yer almalı, bu konuda bildirim yükümlülüğü bulunduğunun tüm toplum tarafından benimsenmesi sağlanmalıdır. Çocuğa karşı cinsel şiddet vakalarının hiçbir gerekçe ile cezasız kalmaması ve yargı mensuplarının çocuk istismarı konusunda bir algıya sahip olmaları sağlanmalıdır. 
Çocuğa yönelik cinsel istismar, bir şiddet türüdür dolayısıyla bir suçtur ve insan hakları ihlallerinin başında gelir. Bu, istismarcılara iyi hal indirimi uygulanmadan en ağır şekilde cezalandırılmalarını gerektirir. Ancak zaman zaman gündeme gelen çocuğa yönelik cinsel taciz ve artık ölümle sonuçlanan şiddet konusu sadece faillerin cezalandırılması ile çözülebilecek bir konu değildir. 
Çocuklar, hak sahibi ve özgürlükleri olan bireyler olarak algılanmadıkça, yaşamın eşit ortakları, sadece gelecekte değil bugün de potansiyeli olan bireyler olarak görülmedikçe failler istenildiği kadar cezalandırılsın, çocuklar cinsel şiddete maruz kalmaya devam edecektir. Hepsinden her şeyden önemlisi; ‘’ İstismarın Üzerinin Örtülmemesi, Tüm Sorumluların Hesap Vermesidir…’’

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=