Lütfen bekleyin..



Vali Deniz, Okul İnşaatlarında İncelemelerde Bulundu

04 Temmuz 2018, 04:12 - Okunma: 923

Vali Ahmet Deniz, ilimizde yapımı devam eden okul inşaatlarını yerinde inceleyerek, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.İncelemeler sırasında Vali Deniz’e; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Muzaffer Özkan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve ilgili kurumların teknik personeli eşlik etti.

İlimiz merkez Gap Mahallesinde yapımı devam eden 32 derslikli GAP İlköğretim Okulu inşaatında, Belde Mahallesinde yapımı devam eden Fatma Aliye Anadolu Lisesi ve 24 derslikli Anadolu lisesi inşaatında, Hasankeyf yolu üzerindeki 75. Yıl YBO bitişiğinde yapımı devam 24 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile bağlı atölyelerde, Karşıyaka Mahallesinde yapımı devam eden 100. Yıl Ortaokulu binasında ve 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi ile 300 kişilik yurt binasında ve Pazar Yeri Mahallesinde yapımı devam eden Vakıfbank İlköğretim Okulunun 18 derslikli ek binasında incelemelerde bulunan Vali Deniz,  kurum yöneticileri ve inşaat firması yetkililerinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
İlimizdeki eğitim yatırımlarına ilişkin bilgi veren Vali Deniz, İlimizde 580 adet derslik inşaatı çalışmalarının devam ettiğini, ayrıca 600 civarında yeni dersliğin de ihale aşamasında olduğunu belirten Vali Deniz, “Bizim amacımız 2019 yılı içerisinde tüm okullarımızda tekli eğitim sistemine geçmektir.   Yapımları devam eden yeni okul inşaatlarının tamamlanması ile birlikte, derslik ihtiyaçlarımız önemli oranda gidermiş olacaktır” diye konuştu.
 
“İlimizde başlatmış olduğumuz “Nitelikli Eğitimde Kararlı Adımlar”  projesinin alt başlıkları olan  “Çocuğumu Seviyorum Ana Okuluna Gönderiyorum, “Batman Her Yerde Okuyor gibi projelerde elde edilen başarılı çalışmalar sayesinde, eğitimde önemli mesafe alındığını belirtti.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=