Lütfen bekleyin..



Özel Sektöre Arazi Satışına Köylülerden Sert Tepki

02 Temmuz 2018, 17:22 - Okunma: 1501

Batman Merkez Yeni Havaalanı kavşağı mevkiinde bulunan 100 dönüm büyüklüğündeki arazilerin özel okullara satılmak istenmesi Yediyol köy sakinlerini ayağa kaldırdı. Köylüler arazilerin özel sektöre verilmesine karşı olduklarını belirterek, yıllardır kullandıkları arazilerin satışının ilk kendilerine yapılması gerektiğini söylediler.

100 Dönümlük arazi olan Merkez Alkami köyündeki 292-293-260-270-298-299-300-308-ve 309’nolu birinci derecede sulu ve çok verimli tarımsal arazilerinin özel sektöre verilmesine tepki gösteren köylüler basın yoluyla sorunlarını gündeme getirdi. Köy sakinleri geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da sorunlarını iletmiş yazlı olarak sıkıntılarını dile getirmişti. İlimiz Merkeze bağlı Yediyol Köyü Sakinleri, 100 dönümlük tarım arazilerinin, özel sektöre verilmesine tepki gösterdi, tepkilerini basına iletti.


“BURASI YILLARDIR BİZİM, HAKSIZLIĞA UĞRATILDIK”
Yediyol köyü Muhtar Azası Metin Ömeroğlu gazetemize yaptığı açıklamada “ Maalesef 292-293-260-270-298-299-300-308-309’nolu parseller Batman valiliği kararı ile sulu tarımsal arazilerinin hepsi tarımsal arazi alanından çıkarılıp özel Eğitim okullara vermek için elimizden alınmak isteniyor. 40 yıl evvelden burası, hazine malı. Bu hazine malı bize köy payı olarak verildi, istihdamını biz yapıyoruz. Mısır ekili, 1. derecede tarım arazisidir. Zamanında Eski Vali Ahmet Turhan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Milli Emlak Dairesi nezdinde buralar tarım arazisinden çıkarıldı, taşlık araziye çevrildi. Nihayetinde Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, tarımsal araziler, kesinlikle cazibe alanlarına çevrilemez. Ama Cumhurbaşkanımızın sözü de dikkate alınmıyor. Biz köy halkı olarak, defalarca karşı çıkmamıza rağmen, bu araziler özelleştirildi. Eğer eğitim kompleksine ya da başka özel okullara veriliyorsa, bu bizim öncelikli bizim hakkımızdır. Ama devletin resmi kurumlarına veriliyorsa, başımızın üstünde yerleri var. Biz devletin kestiği parmağa karşı değiliz. Burası yıllardır bizim hakkımız. İyi verimli tarımsal arazidir. Biz haksızlığa uğratıldık” dedi.


“ARAZİNİN VERGİSİNİ BİZ ÖDÜYORUZ” 
Arazinin etrafının duvarla örüldüğünü belirten Ömeroğlu, “ Bizler Sosyal sorumluluk bilincine sahip toplumun değer yargılarına bağlı insanlığa saygı çerçevesinde yetişmiş değerlerine bağlı biri olarak hep devletimize milletimize ve topluma hizmet etmeyi amaç bilen insanlarız. 2010 yılından beri bu toprağı ekemiyor, biçemiyoruz. Etrafı duvarlarla örülmüş şeklinde. Burası 100 dönümlük arazidir. Arazinin içerisinde su kuyuları var. Tarım arazisi olduğu, oradan da bellidir. Arazinin vergisini de veriyoruz” dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=