Lütfen bekleyin..



Ilısu barajında Su Tutulmaya Başlandı

02 Temmuz 2018, 17:19 - Okunma: 999

Gap Projesinin en önemli ayaklarından olan ve Batman’ıda her yönüyle etkileyecek olan Ilısu barajında su tutulmaya başlandı. Ilısu Barajı içerisinde Mardin,Şırnak,Siirt,Batman ve Diyarbakır yer alıyor. Ilısu barajının hem ekonomiye hem de enerji sulamaya önemli artıları olacak.

Ilısu barajından hem elektrik üretilecek, hem sulama, balıkçılık ve turizme önemli katkıları olacak. Ilısu barajında bu aydan itibaren su tutulmaya başlanırken, İlçede yapımı devam eden konutlarda hazırlık artmış durumda. Konut yapımları tamamlanma aşamasında yer alırken, kalan altyapı ve ince işlerinde hızlı bir şekilde tamamlanacağı belirtiliyor. 
Antik ilçe Hasankeyfi sular altında bırakacak olan Ilısu Barajı yıllardır hazırlık yapılan bir projeydi. Çevrecilerin, STK’ların tüm çabasına rağmen Ilısu Barajının yapımından Hükümet vazgeçmedi. Ilısu barajı nedeniyle arazileri sular altında kalacak olan vatandaşlar DSİ’den trilyonları bulan para alırken, bu vatandaşların yaşam standardı artmış durumda.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=