Lütfen bekleyin..



Batman Sanayi ve Ticaret’te Gelişemiyor…

28 Haziran 2018, 18:07 - Okunma: 1397

İşsizlikte ilk üçte yer alan Batman’da yatırım yapmak için sırada bekleyen 214’ü aşkın yatırımcı 10 yıldır beklemesine rağmen ilgilenenin olmadığından yakındılar. Organize sanayi bölgesinde 3. etap arsa tahsisinde yaşanan prosedürler ve geciken bürokratik işlemler kentte sanayi ve ticaretin gerilemesine neden oluyor.

Ek OSB için bir yandan parselasyon, kamulaştırma ve altyapı projeleri hazırlanırken, Ticaret ve Sanayi Bakanlığının henüz onay vermediği çalışma Bakanlığın onayını bekliyor.
Batman Valisi Ahmet Deniz’in Ek OSB çalışmalarının hızlanması ve yatırımcıya destek sağlanması için yoğun çabasına rağmen Batman’da ciddi bir Lobi’nin bu sorun için devreye girmemesinden dolayı iş adamları yalnızları oynuyor.


Devletin teşvik uygulaması ve sağlanan güven ortamından sonra Batman'da 214 iş adamı yatırım için Organize Sanayi Bölgesi'nden yer talebinde bulundu.
Arsa sorunun çözülmemesi nedeniyle birçok yatırımcı yönünü başka illere çevirdi.
 Bazı yatırımcılar ise yıllardır yer verilmemesi nedeniyle yatırımdan vazgeçtiler. 
Batman 'da da 85 tekstil, 26 gıda, 29 inşaat, 12 mobilya, 26 plastik, 31 makine ve 5 de cam sektöründe olmak üzere 214 yatırım için başvuru yapıldığı öğrenildi. 
“MARDİN LOBİSİNİ VE OSB’Yİ ÖRNEK ALSINLAR!”
OSB’’de mevcut firmaların yanında yeni yatırım peşinde olan işverenler kentte yatırım için bir lobinin olmadığını ve Sanayi ve Ticaret Odasının sorunları ile yeteri kadar ilgilenmemesinden yakınıyorlar. 
İş adamları” Mardin yıllar önce serbest bölge nin kurulması ve Mardin Ticaret Odasının büyük gayretleri ve çalışmaları sayesinde  ticaret ve sanayide ilerlerken, Batman maalesef geride kaldığını belirterek “ 214 işadamı yatırım yapmak için bekliyor,  BATSO ise yeteri kadar sorunlarımızla  ile ilgilenmiyor. Ek organize sanayi Bölgesi kısa bir sürede yatırımcıya tahsis edilmezse ilerleyen dönemde teşviklerinde sona ermesiyle yatırımcıyı kente çekmek kolay olmayacak. Hükümetin büyük teşvik imkânlar sağladığı bu dönemi yatırım için fırsata dönüştürmek gerekir. Ne yazık yatırım için yer olmaması nedeniyle işadamları bu teşviklerden faydalanamıyor. Ayrıca yaşanan ekonomik kriz,  Dolar ve girdilerin artması nedeniyle güç bela ayakta durabilen OSB’deki firmaların çoğu da rölantide çalışıyor” dediler. 


“BATMAN’IN KALKINMASI İÇİN LOBİSİ YOK!”
İllerde ekonominin lokomotifi olan ve yatırımlara öncülük eden Meslek kuruluşu olan Sanayi ve Ticaret Odasının Batmanda yetersiz kalması işadamlarının da tepkisini çekiyor.  Batman’daki bazı iş adamları, yatırımcılar “Maalesef kentin lokomotifi olan Ticaret ve sanayi odası kentte çok ortaklı yatırım yapılması, fabrikaların çoğalması için üzerine düşeni yapmıyor. Yıllardır yer bekliyoruz ama halen somut bir gelişme yok. Basından takip ettiğimiz kadarıyla ek OSB için çalışmalar sürüyor 2 bin dönümden söz edilen ek organize sanayi bölgesi halen faaliyete girmedi. Çalışmada başlamış değil. Ek OSB’nin tamamlanması aylar alır. Ek OSB’yi 3 yıl önce faaliyete alınması gerekirdi. Mardin’de 2. OSB çalışması tamamlanmak üzere. Serbest Bölge 20 Yıl önce kuruldu. Buna rağmen işletmelerin gözü Batman’da ama onlarla ilgilenen yok. Diğer şehirlerde ticaret odaları yatırımcı için seferber oluyor ama Batman’da bu bilinç yok. Batman böylesi çaresiz kalmayı hak etmiyor. Bir çok yatırımcı kentteki ilgisizlik ve yer olmaması nedeniyle çevre illerde yatırım imkanı arıyor. Birçok firma bu sorunlar nedeni ile yatırımlarını Batman dışına almaya karar verdi. Birçok arkadaşımız ise yatırımını askıya almış durumdadır. ” Dedi.
 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=