Lütfen bekleyin..



‘Sason’da kamu çalışanları promosyon alamıyor’

27 Haziran 2018, 18:15 - Okunma: 906

Türk Eğitim Sen Batman Şubesi, Sason’da yaşanan promosyon ile ilgili basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Akyan Sağırkaya tarafından konuya ilişkin açıklama şöyle “Bilindiği üzere Kamu Çalışanları 3 yılda bir promosyon almaktadırlar.

Sason İlçemizde ki kamu çalışanları ilçede tek banka olmasından dolayı yıllardır promosyon alamadılar. Sendikaların talepleri ve kaymakam beyin girişimiyle Sason ilçesindeki kamu çalışanları ilk kez promosyon alacaklardı.30 nisandan buyana yapılan görüşmelere diğer sendikalarda davet edildiği halde sadece Türk Eğitim-sen katılmış olup 1000 tl promusyon peşin, EFT ve Havale ücretleri olmaksızın Batman merkezde bulunan bir bankayla anlaşmaya varıldı. 
‘TEK BANKAYA MAHKUM ETTİLER’
Yapılan toplantılara katılmayan ve anlaşma bitmişken ortaya çıkan İlçenin eğitim kolundaki yetkili sendikası Eğitim Bir-Sen ilçe yöneticileri Eğitim çalışanların görüşlerini almadan yapılan anlaşmayı öğretmenler mağdur olur gerekçesiyle bozdular. EFT ve havale ücreti alan ve promosyon vermeyen Sason daki tek bankaya mahkum ettiler. Buradan soruyoruz ilçedeki bankayla ne gibi bir menfaat içerisindeler ne gibi çıkarları var ki anlaşma yapılmışken eğitimcilerin görüşü alınmadan anlaşmayı iptal ettirdiler. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları hariç tüm kamu çalışanları mağdur olmuyorsa Öğretmenler neden mağdur olacak. Sendikalar üyelerinin çıkar ve menfaatlerini korumak için varken her zaman olduğu gibi kendi üyelerini değil tüm öğretmenleri mağdur ettiler. İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Sason kaymakamımızı göreve çağırıyor ve bu mağduriyetin giderilmesini Sason daki eğitim çalışanları adına talep ediyoruz. Aksi durumda Eğitim bir sen ve İlçe Meb zan altında kalacaktır..”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=