Lütfen bekleyin..



“İmar Barışı” Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

22 Haziran 2018, 14:05 - Okunma: 1050

Valiliğimizin katkılarıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından “İmar Barışı” bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıya; Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Sabri Aydın, İlçe Kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum yöneticileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İmar barışına ilişkin hazırlanan kamu spotunun gösterilmesi ile başlayan toplantıda; Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Muzaffer Özkan ile Vali Ahmet Deniz birer konuşma yaptılar. 
İmar barışı yasası 8 Haziran tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğini belirten Vali Deniz,  ülkemizde %50 civarında kaçak yapılaşmanın olduğunu vurgulayarak, “İmara aykırı yapılar ruhsat alamıyor. Batman’da da yaşadığımız en büyük sorunlardan biride imara aykırı kaçak yapılardır. İmar barışı yasası sayesinde bu sorunların çözüleceğine inanıyorum.” diye konuştu.  


 
Batmanda da 35 bin civarında bina olduğunu ifade eden Vali Deniz, “İmar Barışı kapsamına giren kaçak yapılar için vatandaşlarımızın 31 Ekime 2018 kadar başvuru yapmaları gerekir. İmar barışı sayesinde kayıt dışı yapılar kayıt altına alınmış olacak. Bundan sonrada imara aykırı kaçak olarak yapılacak yapılar ile ilgili gerekli yasal işlemler yapılacaktır.” dedi.
 
Batmanın her güzel projelerde Türkiye’ye örnek olmasını istediklerini belirten Vali Deniz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen “Okuryazarlık Seferberliği” kampanyasında büyük bir başarı yakalanarak Batman’ın Türkiye genelinde 13. sırada yer aldığını belirterek, imar barışında da en iyi bir şekilde vatandaşlarımızın istifade etmelerini istedi.
 
Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İmar Planlama Şube Müdürü İsa Gülgür tarafından yapılan İmar Barışı Yasası bilgilendirme sunumuyla toplantı sona erdi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=