Lütfen bekleyin..



Vali deniz, Jandarma Kuruluş Yıldönümü Etkinliklerine Katıldı

14 Haziran 2018, 15:32 - Okunma: 1296

Vali Ahmet Deniz, Jandarma Teşkilatı’nın 179. kuruluş yıldönümü nedeniyle Hulusi Sayın Kışlası’nda düzenlenen törene katıldı.

Törene; Vali Deniz’in yanı sıra garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, ilçe ve belde belediye başkanları, askeri erkan, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, Sayın İçişler Bakanımızın ve Jandarma Genel Komutanın mesajlarının okunmasının ardından İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar ve Vali Ahmet Deniz, birer konuşma yaptılar.


 
Konuşmasında,  Jandarma Teşkilatı halkın desteğini almış ve güvenini kazanmış önemli kuruluşlardan bir tanesi olduğunu belirten Vali Deniz, "179 yıldır milletimizin huzur ve güvenliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için kahramanca mücadele eden teşkilatın kuruluş yıldönümü hep beraber kutluyoruz.  Jandarma Teşkilatı; gece-gündüz, kar, kış demenden en zorlu şartlarda dahi hep vatandaşımızın yanında yer almış. Doğal afetlerde ve toplumsal olaylarda ilk müdahale eden birimimiz olmuştur. Kırsalda, en ücra yerlerde jandarma teşkilatımız faaliyet göstermektedir. Son yıllarda gerek donanımlı ve eğitimli personeliyle, gerekse yüksek teknolojik teçhizat kullanımıyla da çok büyük bir mesafe aldı. Şuan kullandığımız birçok teçhizat yerli ve milli olarak üretiliyor, Afrin’de, El Bab’da şimdi de Kandilde yürüttüğümüz operasyonlar, bu yüksek teknolojik teçhizatlar sayesinde başarı bir şekilde yapılmaktadır” dedi.
 
15 Temmuz hain darbe girişiminde, devletimizin içine sızmış hainlere karşı şehit olma pahasına mücadele eden kurumlarımızdan bir tanesi jandarma teşkilatımız olduğunu ifade eden Vali Deniz, “Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu, vatansever güvenlik güçlerimiz ve vatandaşlarımız sayesinde biz bu hainleri hep beraber bertaraf ettik.  Ben bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu gün ramazan bayramı arifesi, bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın Ramazan bayramlarını kutluyorum.” diye konuştu.
 


Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, yürütülen faaliyetlerde gösterdikleri başarılardan dolayı askeri personele ve Güvenlik Korucularına takdirname verildi.  
Daha sonra törende, narkotik köpeklerinin bomba ve patlayıcı madde arama gösterisi beğeni ile izlendi.
 
Jandarma Teşkilatı’nın 179. kuruluş yıl dönümü kutlama programı, askeri geçiş töreniyle sona erdi.
 
Törenden sonra, silah, araç ve teçhizat sergisini gezen Vali Deniz, sergi hakkında yetkililerden bilgi aldı.
 
Törenin ardından İl Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Vali Deniz,  şeref defterini imzaladıktan son, İl Jandarma komutanı Albay Mustafa Bakçepınar ile bir süre sohbet ederek, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Vali Deniz, Ziyaret ve incelemelerin ardından İl Jandarma Komutanlığından ayrıldı.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=