Lütfen bekleyin..



Seçimler Sağduyu İle Geçsin!

13 Haziran 2018, 18:29 - Okunma: 827

İHD Batman Şubesi tarafından düzenlenen basın toplantısında “Bildiğiniz üzere, Türkiye’de 24 Haziranda demokrasinin geleceği bakımından son derece kritik ve önemli bir seçim gerçekleşecektir. Kamuoyunda bu seçimlerin adil ve dürüst seçim ilkesine uygun yapılmayacağına dair ciddi kaygılarımız mevcuttur.

Hiç kimsenin hiçbir ayrımcılığa uğramadan, seçme ve seçilme hakkını daha etkin ve daha eşit kullanabileceği demokratik seçimler için, İHD Batman Şubesi olarak geçmiş seçimlerde olduğu gibi 24 Haziran Genel Seçimleri’nde de uluslararası kriterlere uygun Bağımsız Seçim Gözlemi yapacağımızı geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurmuştuk.
Seçim kararı alındığı tarihten günümüze kadarki tespitlerimize göre seçim sistemi ve YSK uygulamaları, seçmen kayıtlarının oluşturulmasından seçim sonuçlarının açıklanmasına kadar olan bütün süreci kapsayan seçim sürecinde birçok uluslararası kriterin ihlalini göstermektedir.” Denildi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=