Lütfen bekleyin..



Aydın Gök Basın'la Buluştu

13 Haziran 2018, 17:26 - Okunma: 805

Basınla bir araya gelen Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, Kürtlerin kiracı, mülteci değil bu vatanın sahibi, devletin kurucu halklarından olduklarını söyledi.

Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla iftar programında bir araya geldi. Bağımsız Milletvekili Adayı Gök; yeni anayasa, milletvekili yemini, bedelli askerlik, Kürt meselesi, mülakat ve güvenlik soruşturmalarının oluşturduğu mağduriyetler gibi gündemdeki önemli konulara değindi.

İftar yemeğinden önce açıklamalarda bulunan Gök, halkın yoğun talepleri ve seçim barajından dolayı Batman'dan bağımsız milletvekili adayı olduğunu hatırlattı.

Batman’da seçim çalışmalarındaki izlenimlerinin oylarını katlayacakları yönde olduğunu vurgulayan Gök, halkın kendisine büyük bir teveccüh gösterdiğini belirtti.

Siyasi çıkarlar uğruna hiçbir kesimin kutuplaştırılmaması gerektiğini ifade eden Gök, “Bu yüzden kullandığımız dil ve üslup siyasi nezakete, nezahete uygun olmalıdır. Özellikle siyasilerin buna dikkat etmesi lazım.” dedi.

“Yerli, sivil bir anayasaya ihtiyaç var”

1982'den bu yana yürürlükte olan ve tamamen askeri karakter taşıyan Anayasanın sivil hale getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Gök, “Hâlâ 12 Eylül askeri cuntasının tarafından 1982 darbe anayasasıyla yönetiliyoruz. Dolayısıyla bu anayasa değişmeli, yerli, sivil bir anayasaya ihtiyaç vardır. Bizim öngördüğümüz anayasa; vesayetten ve ideolojiden tamamen arındırılmış olmalı. Etnik vurgulardan arındırılmış olmalı. Sadece hak ve özgürlüklere kuvvetli bir vurgu yapılsın. Yeni anayasada ‘değiştirilemez’ nitelikte hiçbir madde olmamalıdır.” diye konuştu.

“Milletvekili yemini değiştirilmeli”

Milletvekili yeminin değiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Gök, konuşmasına şöyle devam etti: “Hiç kimseye, hiçbir ideolojiye bağlılık yemini ettirilmemelidir. Toplumun faydasına çalışacağına dair yemin edilmelidir. Temsilde adalet ilkesini çiğneyen yüzde 10 seçim barajı tamamen kalkmalıdır.”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=