Lütfen bekleyin..



“Kudüs’ün işgalden kurtulması vahdetle olur”

09 Haziran 2018, 16:47 - Okunma: 858

HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı tarafından, "Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle düzenlenen kitlesel basın açıklamasında, Kudüs’ün işgalden kurtulmasının vahdetle mümkün olabileceğine vurgu yapıldı.

1979 yılından beri Ramazan ayının son cuma gününde tüm dünya Müslümanları tarafından kutlanan "Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı tarafından kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde saat 17.30'da "Kudüs'e Sahip Çıkalım" adıyla yapılan basın açıklamasına; HÜDA PAR Batman İl Başkanı, İttihadul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, kanaat önderleri, âlimler ve STK temsilcileri ile sıcağa rağmen aralarında kadınların da bulunduğu kalabalık bir kitle katıldı.

"Kudüs İslam ümmetinin davasıdır", "Akıttığınız kanda boğulacaksınız ey zalimler", ve "Kudüs ümmetin kanayan yarasıdır" gibi dövizlerin açıldığı basın açıklaması sırasında katılımcılar sık sık tekbir getirerek, "Kudüs bizimdir bizim kalacak", “Kudüs zalime mezar olacak”, “Kahrolsun israil, kahrolsun Amerika” ve "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı.

Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR’ın desteklediği Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, emperyalist Batı’nın, 20. Yüzyılda İslam coğrafyasını 22 parçaya böldüğünü söyledi.

“Emperyalist Batı, bize yeniden hükmetmek istiyor”

Böl-yönet politikasıyla İslam dünyasının yeniden dizayn edilmeye çalışıldığını vurgulayan Gök, “Büyük israil projesini gerçekleştirmek istemektedirler. Fakat bu ümmetin aziz ve yiğit evlatları buna müsaade etmeyeceklerdir. Geçmişte ülkemizde adına devrim dedikleri harf ve dil devrimi ile bir toplumu beyin felcine maruz bıraktıkları, hafızaları yok ettikleri, binlerce âlimi bir gecede cahil bıraktıkları gibi bugün de kadim geçmişimizle olan köprüleri yıkmak gayretindeler. Emperyalist Batı, bizi bu değerlerimizden uzaklaştırarak bize yeniden hükmetmek istiyor. Ilımlı İslam, laik, ulusalcı, demokratikleşme söylemleriyle kendine yeniden alan açmak istiyor.” dedi.

“Kudüs, yiğitliğin, şehitlerin başkentidir”

Kudüs’ün ümmetin başkenti olduğunu sözlerine ekleyen Gök, “ABD’nin Kudüs’ü siyonistlerin başkenti olarak tanıma kararının ardından bütün Filistin’i işgal planının fiili bir adımı olan büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıması ve israil çetelerinin hiç çekinmeden İslam’ın yiğit evlatlarını onar onar şehit etmeleri ümmetin perişan halinden, dağınıklığındandır. Kudüs bir ırkın, devletin başkenti değildir. Kudüs, izzetin başkentidir. Kudüs, direnişin başkentidir. Kudüs, yiğitliğin, şehitlerin başkentidir.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından yapılan basın açıklamasını HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz okudu.

“Siyonist işgal sonlanmadıkça acılarımız dinmeyecektir”

Kudüs’ün vahye dayanan tüm zamanlar için mukaddes bir şehir olduğunu söyleyen Durmaz, “Bugün Kudüs'ü konuşmamızın, gündemimizde tutmamızın tek bir sebebi var. Barbar siyonistlerin, mukaddes topraklarda işlediği katliamlar, vahşet ve süregelen işgaldir. İslam coğrafyasındaki acıların ana merkezi olan siyonist işgal sonlanmadıkça acılarımız dinmeyecek, tefrika ve fitne son bulmayacaktır. Tarih boyunca İslam milletlerine olmadık zulümler yapıp, acılar yaşatan israiloğulları, bugün başta Kudüs olmak üzere coğrafyamızın hemen her yerinde akan kanın asıl müsebbibidirler. Yaptıkları zulümlerden dolayı her defasında büyük belalara duçar olan israiloğulları, geçmişlerinden ders almayarak insanlığı yine tehdit ediyorlar.” dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yildiz
2302 gün önce
Allah yardimciniz olsun Batman Hali vefali ve dindardir insallah o 5 vekilin icinde sizleride gørecegiz!
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=