Lütfen bekleyin..



CHP Batman Milletvekili Adayları Basınla Buluştu

09 Haziran 2018, 01:24 - Okunma: 2610

CHP Batman Milletvekili Adayları Ayhan Işık, Kayahan Kırmızıtaş, Nihat Demir, Bünyamin Nayman ile İl Başkanı Hüseyin Yaşar, iftar programında basın mensupları ile bir araya geldi. Batman'da Mehmet Usta Lokantasında iftar yeneği veren CHP heyeti , 24 Haziran'da yapılacak seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP'nin ilk defa iktidara yakın olduğunu iddia eden Işık, "Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kalırsa, HDP, İYİ Parti, Saadet ve CHP ortak miting yapacağız. Çünkü artık iki tane aday olacak. Bir tanesi Sayın Erdoğan, bir tanesi de Sayın Muharrem İnce olacak. Sayın Cumhurbaşkanı adayımız şunu söyledi 'Eğer ben ikinci tura kalırsam HDP'den bir arkadaşımız cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Şimdi cumhurbaşkanı yardımcısı HDP'den olacaksa mutlaka ortak ittifak olacak."


“İNSANLAR YENİLİK İSTİYOR”
1. Sıra Milletvekili Ayhan Işık konuşmasının devamında "İnsanlar yenilik istiyor. İnsanlar değişim istiyor. 24 Haziran akşamı, CHP’nin iktidarı ile bu gerçekleşecek. Anketlerde Millet İttifakının oy oranı yüzde 43’lerde. İnşallah HDP de barajı aşar, muhalefet partiler de yüzde 43 bandına yaklaşır. İkinci turda Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı olacaktır. Böylece barış, huzur, birlik, demokrasi, hukuk gelecek. Eğer Batman Halkı bizi destekleyip, parlamentoya gönderirse, biz de üzerimize düşeni yapacağız. HDP 4, CHP de 1 milletvekili çıkaracaktır. Biz AK Parti’den oy alıyoruz. Diğer partiler de AK Parti’den oy alıyor. Şu anda AK Parti’nin oyunu aşağıya çekiliyor” dedi. 
SEÇİMLERE MÜDAHALE EDİLMESİN
CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar da Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçimi ikinci turda kazanacağını iddia etti. Seçimlerin kilit partisinin HDP olacağını öne süren Hüseyin Yaşar, "İkinci turda anahtar parti HDP'dir. HDP millet ittifakına destek verirse millet, cumhur ittifakına destek verirse cumhur ittifakı kazanır. Bizim şu an isteğimiz HDP'nin barajı aşması ve halkın iradesinin parlamentoya yansımasıdır. Bürokrasidekilere seslenmek istiyorum seçimlere müdahale etmesinler, taraf olmasınlar. 24 Haziran'dan sonra AKP iktidarı yok, biz kimseyi de tehdit etmiyoruz ama burada bürokraside görev alan ve sandık görevlilerinin müdahale etmemesi lazım. Müdahale ederse onun resimlerini çıkartıp bütün sokaklarda asacağız." diye konuştu.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
Gelecek Partisi Batman İl Başkanlığı’na Abdulkerim Akgül atandı. Gelecek Pa..
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 21 Mayıs 2023 tarihin..
81 ilde olduğu gibi Batman’da da gündem 14 Mayıs 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ..
AK Parti Batman Milletvekili adayı Ferhat Nasıroğlu köy ziyaretlerine devam..
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekre..
Batman'da CHP 1. Sıra Milletvekili adayı Hüseyin Yaşar, seçim çalışmala..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=