Lütfen bekleyin..



SP Milletvekili Adayı Faris Özdemir Diyarbakır’daydı

06 Haziran 2018, 21:28 - Okunma: 2315

Saadet Partisi Cumhurbaşkanı adayı Karamollaoğlu’nun Kürt Raporunu açıkladığı Diyarbakır toplantısına Batman Milletvekili adayı Faris Özdemir’de katıldı. Toplantıda Faris Özdemir’e yoğun ilgi gösterilirken, Faris Özdemir Genel Başkan Karamollaoğluyla son süreci ve Batmandaki çalışmaları değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu ile SP 1. sıra adayı Faris Özdemir arasın da sıcak ve samimi sohbet oldu. Toplantıda eski ve yeni bölge milletvekili adayları da bir araya geldi. 
Saadet Partisi lideri ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, partisi tarafından hazırlanan Kürt raporunu Diyarbakır'da açıkladı. Toplantıda STK temsilcileri de raporu değerlendirdi. 


ANADİLİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILACAK
Cumhurbaşkanı adayı Karamollaoğlu Kürt sorunuyla ilgili oldukça önemli açıklamalar yaparken Raporda dikkat çeken maddeler arasında  “Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bazı belediye başkanları hakkında başlatılan tahkikatlar sebebiyle görevden uzaklaştırılan başkanların yerine, mevcut partileri kapatılmamışsa, meclis üyelerince seçim yapılacak, aksi taktirde en kısa sürede seçimler yenilenecektir. Ana dil eğitiminin ve ana dil kullanımının önündeki engeller kaldırılacak, bu haklar anayasal güvence altına alınacaktır. Öncelikle, akan kanın durması, şiddetin son bulması için tüm alanları kapsayan, bütüncül ve kapsamlı bir anlayış ve strateji belirlenecektir.” Yer aldı

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
Gelecek Partisi Batman İl Başkanlığı’na Abdulkerim Akgül atandı. Gelecek Pa..
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 21 Mayıs 2023 tarihin..
81 ilde olduğu gibi Batman’da da gündem 14 Mayıs 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ..
AK Parti Batman Milletvekili adayı Ferhat Nasıroğlu köy ziyaretlerine devam..
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekre..
Batman'da CHP 1. Sıra Milletvekili adayı Hüseyin Yaşar, seçim çalışmala..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=