Lütfen bekleyin..



“Kürt Sorunu İslam Kardeşliğiyle Çözülür”

04 Haziran 2018, 18:14 - Okunma: 767

HÜDAPAR’ın desteklediği Bağımsız Milletvekili adayı Dr. Aydın Gök seçim çalışmaları kapsamında gazetemizi ziyaret etti. Beraberinde Hüdapar Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz ve partililerle gazetemizi ziyaret eden Bağımsız aday Dr. Aydın Gök Batman halkının desteğiyle Mecliste Batmanı temsil etmek istediklerini açıklayarak Batmandaki oylarını 2 veya 3 kata çıkararak güçlü bir destek beklediklerini vurguladı.

Gazetemiz sahibi Nimet Dal ve Orhan Turan’la seçim sürecini görüşen Aydın Gök Kürt sorununun çözümü için önemli mesajlar verdi. 


“SİYASETE YENİ BİR BAKIŞ AÇISI GETİRECEĞİZ”
Seçim çalışmalarını bir partinin barajı geçip, geçmemesine bağlamadıklarını vurgulayan Milletvekili adayı Dr. Aydın Gök konuşmasında “ Hiç bir zaman ayrıştırmadan yana olmadık, her zaman toplumun bütünlüğünü göz önüne alıyoruz. Halkı farklı kamplara bölen bir yanlışın hiçbir zaman içinde olmadık olmayızda.” Diyen Bağımsız aday Gök Kürt sorununun çözülmesi gerektiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti.
“ANADİLDE EĞİTİM HAKKI VERİLMELİ”
 “Bölgede en önemli sorunumuz olan Kürt meselesini görmezlikten gelemeyiz. İktidar bunu görmezlikten gelemez. Çözülemeyecek bir sorun değildir. Maalesef bu sorun kaynaklı On binlerce insan hayatını kaybetti. Biz başından bu yana bunu dile getiriyoruz. Kürt sorunu İslam kardeşliğiyle çözebiliriz. Bu bilinçle bu mesele rahatlıkla çözülebilir. Ana dilde eğitim hakkını vermemiz lazım. Her Vatandaşın anadili helaldir. Toplumun kenetlenmesi için bu hakkı vermek lazım. Bunu verdiğin zaman vatandaşın Devletle olan duygusal bağı daha da güçlenecektir. “dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=