Lütfen bekleyin..



Gök’ün Seçim Lokali Yoğun Katılımla Açıldı

01 Haziran 2018, 17:33 - Okunma: 1743

HÜDA PAR'ın desteklediği Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök'ün merkez seçim lokalinin açılışı; miting havasında, tekbir ve salâvatlar eşliğinde yapıldı. HÜDA PAR'ın desteklediği Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök'ün merkez seçim lokali; teravih namazının ardından miting havasında, tekbir ve salâvatlar eşliğinde açıldı.

Bağımsız aday Aydın Gök'ün merkez seçim lokalinin açılış programına; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları, GİK Üyeleri, İl Başkanı, İttihadul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, İttihadul Ulema üyeleri, âlimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri, partililerin yanı sıra kalabalık bir kitle katıldı.

Açılış boyunca halk sık sık, "Batman'ın gururu Dr. Aydın Gök", “Batman seninle gurur duyuyor”, “Aydın Gök meclise”, “Adalet için Doktor Aydın Gök” şeklinde sloganlar attı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılışın selamlama konuşmasını yapan HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, halka seslenerek, parti olarak destekledikleri Aydın Gök’ü meclise göndermek için seçim gününe kadar durmadan gece-gündüz çalışmaları gerektiğini söyledi.

Özlenen adaleti yeniden tesis etmek için halkın HÜDA PAR’ın programına ve adaylarına ihtiyacının olduğunu vurgulayan Şahin, bunun için halkın desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyaçlarının olduğunu aktardı.

Açılış konuşmasının ardından adeta miting havasında geçen programda, Özlem Ajans Sanatçılarından Özcan Atsat, Kürtçe ve Türkçe ezgiler seslendirdi.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen HÜDA PAR’ın desteklediği bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu, Batman ile ilgili projelerini anlattı.

Gök, 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde partisinin kararı, halkın istekleri doğrultusunda ve seçim barajı engeli nedeniyle Batman'dan bağımsız milletvekili adayı olduğunu söyledi.

“Tek baraj halkın barajı olmalıdır”

Seçim barajının bir zulüm barajı olduğunu belirten Gök, “Aslında Batman’da da birbirinden değerli, birbirinden kıymetli 5 adayla seçime girmeyi düşünüyorduk. Fakat maalesef yüzde 10’luk seçim barajı engeli dolayısıyla bu şekilde mümkün olmadı. Batman’da gerek tabanımızca gerekse de sahada dolaştığımız vatandaşlarımızın yoğun talepleri istekleri doğrultusunda bağımsız aday olarak seçime girmeyi uygun bulduk. Aslında bağımsız olarak seçime girme sebebimiz zülüm olan yüzde 10 baraj sistemidir. Bu baraj bir kısım seçmenin iradesine konulmuş olan bir ipotektir. Bir partinin meclise girmesine engel olacak tek baraj halkın barajı olması lazım. Yani bir parti eğer seçime girebilecek sayıya ulaştıysa seçmenden o desteği aldıysa meclise girmesi lazım. Siz buna engel olamazsınız, olmamalısınız. Sizin yüzde 10 seçim barajıyla buna engel olmanız halkın iradesini hiçe saymanızdır. Yani temsilde adalet ilkesini çiğniyorsunuz.” dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah yildiz
2300 gün önce
ALLahin izniyle salih gøkun salih Oglunu meclise yolluyacagiz .ALLAH yardimcin olsun degerli doktorumuz aydin gøk .
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
Gelecek Partisi Batman İl Başkanlığı’na Abdulkerim Akgül atandı. Gelecek Pa..
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 21 Mayıs 2023 tarihin..
81 ilde olduğu gibi Batman’da da gündem 14 Mayıs 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ..
AK Parti Batman Milletvekili adayı Ferhat Nasıroğlu köy ziyaretlerine devam..
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekre..
Batman'da CHP 1. Sıra Milletvekili adayı Hüseyin Yaşar, seçim çalışmala..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=