Lütfen bekleyin..



“Eğitim Kurumlarında Şiddet Yaşanmasın”

29 Mayıs 2018, 15:51 - Okunma: 1019

Eğitim Sen Batman Şube başkanı Necati Dadak yaptığı açıklamada eğitim kurumlarında yaşanan şiddet olaylarına dikkat çekerek önlem alınmasını istedi. Başkan Dadak açıklamasında şu görüşlere yer verdi. “Okullarımızda hem psikolojik hem de fiziki saldırıların sayısı gün geçtikçe artmaktadır.

En son TPAO 100. Yıl İlkokuluna veli tarafından eğitim emekçisi arkadaşımıza bir saldırı gerçekleşmiştir. Fahriye Öğretmen okulda tehdit ve hakarete maruz kalmış ve olayla ilgili suç duyurusunda bulunmuştur.  Yine dün Gercüş’te bir lisede 18 yaşındaki Hasan Kızılçayır bir evladımızı bıçaklı saldırı sonucu kaybettik. Yürütülen hiçbir politika çocuklarımızın ve eğitimcilerimizin hayatından daha değerli değildir. Okullarda yaşanan şiddetin toplumsal nedenleri göz ardı edilemez. Özellikle yoksullaşma oranının artması yaşanılan gelecek kaygısı, sisteme dönük güven aşınması yazılı ve görsel medyanın şiddet unsuru içeren programlarındaki artışlar okullardaki şiddeti yeniden üretmektedir.” Denildi. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=