Lütfen bekleyin..



HDP Adayları Tanıtıldı

22 Mayıs 2018, 21:39 - Okunma: 937

Halkların Demokratik Partisinde 24 haziran’da Türki,ye genelinde gösterilen adaylar tanıtıldı. HDP Eş genel başkanların konuşmalarının ardından bölge bölge adaylar sahneye çağrıldı. HDP Batman 1. sıra Milletvekili adayı İdris Baluken cezaevinde olmasından dolayı törene katılamazken, diğer adaylar Feleknaz Uca, Necdey İpekyüz, Ayşe Acar Başaran ve Şükrü Baytar tanıtım toplantısına katıldılar.

 İlk olarak çağrılan Ardahan adaylarından Taşkın Aktaş, geçtiğimiz aylarda tutuklandığı için tanıtıma katılamadı. Taşkın’ın ismi “Taşkın Aktaş cezaevinde ama gelecek, biliyoruz” denilerek anons edildi.
Yine cezaevinde olan adaylar Cengiz Çiçek, İdris Baluken ve Leyla Güven’in isimleri çağrıldığı sırada “Onlar da gelecek” sloganıyla karşılandı.
Adaylar sahnede toplu fotoğraf çektirdikten sonra program sona erdi.
‘HDP DEMOKRASİ, ÖZGÜRLÜK, ADALET, EŞİTLİK VE BARIŞIN TEMEL GÜVENCESİDİR’
Tanıtım Programında bir konuşma yapan Eş Genel Başkanı Pervin Buldan şunları söyledi. “Geçen hafta açıkladığımız manifesto ve bildirgemizde vurguladığımız üzere Halkların Demokratik Partisi, demokrasi, özgürlük, adalet, eşitlik ve barışın temel güvencesidir. Türkiye’yi ve halklarımızı bu faşist iktidardan kurtaracak olan HDP’dir, Demirtaş’tır. Bu seçim sürecine böyle bakmamız ve bu bilinçle yaklaşmamız gerekir. Onurlu, eşit ve özgür bir yaşamın teminatı HDP’dir. Hep ifade ettiğim gibi HDP’nin olmadığı bir ülke nefessiz kalacaktır. Demokrasi ve özgürlükler rehin kalacaktır. HDP’nin baraj altında bırakılması demek, demokrasinin baraj altına gömülmesi ve baskıcı otoriter yönetimin ülkeyi topyekün esir alması demektir. Herkes bunu böyle görmeli ve bilmelidir” ifadelerini kullandı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=