Lütfen bekleyin..



19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs 2018, 15:21 - Okunma: 1307

Batman Valiliği, Batman Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün hazırladığı ’19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’ etkinlikleri coşkulu bir şekilde kutlandı. Valilik bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan kutlama etkinlikleri, gençlerin ellerindeki bayraklarıyla birlikte Atatürk Parkına doğru kortej yürüyüşü ile devam etti.

 Vali Ahmet Deniz’in tören alanına teşrif etmesiyle başlayan etkinlikler büyük beğeni topladı. Atatürk Parkında sporcular, öğrenciler, vatandaşlar ve protokol üyeleri judo, masa tenisi, karate, kick Boks, Güreş, Muay-Tai, Taekwondo, boks, badminton, okçuluk, mini golf, voleybol, futbol, halk oyunları gösterilerini izledi.

 “EMANETİMİZE EN İYİ GENÇLER SAHİP ÇIKACAKTIR”

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Halil Eren, emanete en iyi gençlerin sahip çıkacağını söyledi. İl Müdürü Eren ;”19 Mayıs, milletimizi aydınlığa kavuşturan ve Cumhuriyet ile buluşturan bir dönüm noktasıdır. Milletimiz içinde bulunduğu yokluğa ve çaresizliğe rağmen büyük bir kahramanlık göstererek, vatanımıza ve bu topraklar üstündeki varlığımıza göz dikenlere unutamayacakları bir ders vermiştir. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk bu kararlı mücadeleye başlarken aziz milletimize ve özellikle gençliğe güvenerek yola çıkmıştır. Bu yolda gençlerimize her zaman çok güvenmiştir. Atalarımızdan almış olduğumuz bu emanete de en iyi gençlerimiz sahip çıkacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda ilk adımı oluşturan ve milletimizin kaderini değiştiren 19 Mayıs 1919’un yıl dönümünü ve Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı milletçe kutluyoruz. Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a doğru attığı adım bağımsızlık ateşini tutuşturmuş ve Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olmuştur. İstiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz en büyük mücadele olan Kurtuluş savaşıyla aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini tüm dünyaya ilan etmiş, Cumhuriyetimizin kuruluşuna kadar uzanan süreç, başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine örnek olmuştur. Bağımsızlık meşalesi geleceğimizin teminatı gençlerimizin elinde hiçbir zaman sönmeyecektir. Milletimizin istiklal ve istikbal yolculuğunda Mustafa Kemal Atatürk ve ona eşlik eden silah arkadaşlarını, yokluk ve yoksulluk içinde verdiği mücadeleden birbirlerine sarılarak zaferle çıkan ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Şuur, idrak ve nitelikleri ile gurur duyduğumuz ve en büyük zenginliğimiz olarak gördüğümüz Cumhuriyetimizi yaşatma ve yüceltme mesuliyeti tevdi ettiğimiz geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve tüm milletimizin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz” diye konuştu.

MÜZİK VE ŞİİR DİNLETİSİ

İl Müdürü Halil Eren’in konuşmasının ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığının düzenlediği müzik yarışmasında Türkiye birinci olan Semanur Kaya, solo ses yarışmasında üçüncü olan Leyla Dayan ve şiirde Türkiye 3. cüsü olan Şevval Sütçü dinleyenleri duygulandırdılar. Müzik ve Şiir dinletisinin ardından Anadolu Yıldızlar Ligi, Okul Sporları, kulüpler ve diğer kategorilerinde Türkiye dereceleri yapan sporcuların ödüllendirilmesiyle program son buldu.

GENÇLİK BAYRAMINA YOĞUN İLGİ

Atatürk Parkında yapılan 19 Mayıs Gençlik Spor Bayramı kutlama etkinliklerine, Vali Ahmet Deniz ve eşi Olcay Deniz başta olmak üzere, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Bahçepınar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Akba, İdare Mahkemesi Başkanı Berkan Ayturan, Batman Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Yüksel Birinci, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Özer, kamu Kurum ve kuruluş Müdürleri ile çok sayıda yetkili isim katılım sağladı.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=