Lütfen bekleyin..



Davet ve Kardeşlik Vakfından İsrail’e Kınama

18 Mayıs 2018, 13:58 - Okunma: 820

Batman Davet ve Kardeşlik Vakfı tarafıundan yapılan açıklamada “İnsanlık ve özellikle İslâm âlemi işgalci siyonistin ve onun arkasında duran ABD’nin gücü kullanarak, şiddetin en iğrenç yöntemlerine başvurarak bir emrivaki haline getirmeye çalıştığı projeleri içine sindirir ve kabullenirse sergilenen vahşete teslim olmuş olur.

Bu vahşete teslim olunmaması için en başta Filistin halkının haklı ve meşru direnişinin arkasında durmak onun meşru davasına sahip çıkmak gerekir. Ancak bu sahip çıkma sadece öfkeyi sloganlarla dışa yansıtmaktan ve gösterilerden ibaret olmamalı. Filistin halkının mücadelesinin haklılığını ortaya koymak amacıyla düzenlenen gösterileri önemli görmekle birlikte buna Filistin direnişinin bileğini güçlendirecek birtakım faaliyetlerle de destek verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için en başta Gazze halkına on iki yıldan beri uygulanan ablukanın etkisiz hale getirilmesi için önemli adımlar atılması gerekmektedir. Bu ablukanın sürdürülebilmesinin en önemli sebeplerinden biri de İslâm coğrafyasının bir parçası olan Mısır’ın ablukanın bekçiliğini yaparak Rafah sınır kapısını kapalı tutmasıdır. Bu kapının açılması durumunda abluka büyük ölçüde etkisini kaybedecektir. Gazze’de siyonist zulmün mağdur ettiği yaralılara, evleri yıkılanlara, arazileri tahrip edilenlere yardım ulaştırılması için de bu kapının açılması önemli rol oynayacaktır. İslâm âleminin ve Müslüman toplumların gerçekleştireceği ittifak ve güç birliği Mısır’ı bu kapıyı açmaya zorlayacaktır.
Diğer yandan Siyonist işgal rejimini vahşi tutumundan geri adım atmaya zorlayacak adımlar atılması İsrail ile yapılmış, askeri olanlar başta olmak üzere, bütün anlaşmaların iptal edilmesi, halkımızın da yapılacak gösterilere katılarak destek vermesi, yahudi/israil mallarını boykot etmesi ve ezilen Filistin halkının yaralarının sarılması için insanî yardımların artırılması gerekir. Filistin halkı dünyada yalnız değildir, Müslüman kardeşleri kendileriyle birliktedirler.” Denildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=