Lütfen bekleyin..



Binlerce kişi İsrail ve ABD'yi Protesto Etti

14 Mayıs 2018, 23:19 - Okunma: 857

İlimizde çok sayıda stk'nın desteğiyle ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve Filistinde yaşanan İsrail Katlimı düzenlenen yürüyüşle protesto etti. Yürüyüşe Memur Sen, Sağlık Sen.İHH gibi 55'i aşkın STK destek verdi. Mustazaflar Cemiyeti öncülüğünde, kentteki sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla "Batman Kudüs için Yürüyor" teması ile yapılan yürüyüş Worldmar önünden başladı.

“Batman Kudüs İçin Yürüyor” temasıyla ellerindeki dövizler ile Türkiye, tevhit ve Filistin bayraklarıyla Atatürk Parkı’ndan Gülistan Caddesi’ne kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştiren kadın-erkek, yaşlı-genç-çocuk binlerce vatandaş, emperyalist ABD ve siyonistleri protesto etti.


Yürüyüşün ardından Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen vatandaşlar protesto eylemine burada da devam etti. Burada yapılan basın açıklamasında halk, sık sık tekbirler getirip “Kahrolsun israil, kahrolsun ABD”, “Katil israil Filistin’den defol”, “Zalimler için yaşasın cehennem” diyerek attıkları sloganlarla ABD ve siyonistlere lanet yağdırdı.
Yoğun katılımın olduğu basın açıklamasına; siyasi parti ve STK temsilcileri, kanaat önderleri, âlimler ile vatandaşlar katıldı.
STK'lar adına açıklama yapan Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Fevzi Aydın, İsrilin filistin halkına uyguladığı katliamı kınayarak  ABD'nin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının kabul edilemez olduğunu söyledi.


Aydın "Amerika verdiği karardan geri adım atmadı. Yeryüzündeki yaklaşık 2 milyar Müslüman'ın kutsallarını hafife almaktan, onların öfkelerini küçümsemekten çekinmedi. İslam ülkelerinin liderlerinin uyarılarını dikkate bile almadı. İslam ümmeti olarak ilk kıblemiz olan mukaddes Kudüs'ü Yahudilere peşkeş çeken, İsrail'in önünü açıp büyük İsrail'i kurmak isteyen Amerika'ya 'dur' demek tüm Müslümanların, İslam ümmetinin öncelikli görevidir. Gücümüzü birleştirir, vahdet içinde hareket eder, mezhepçilik ve milliyetçilik gibi hastalıkları bertaraf eder, İslam düşmanlarına karşı birlik olursak, İslam düşmanları, Müslümanlara karşı bu kadar cesur ve küstahça davranamazlar."

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=